reakcija

"S dužnim poštovanjem..." Pr(a)vo zvanično oglašavanje princa Harija i Megan Markl povodom KRIZE u kraljevskoj porodici

0

Iako su mediji pre nekoliko dana preneli navodnu izjavu vojvode i vojvotkinje od Saseksa, njihov portparol tek sad se oglasio povodom situacije u vezi s obrađenom fotografijom Kejt Midlton

Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom meču
Kejt Midlton i Megan Markl na jednom teniskom mečufoto: EPA / NIC BOTHMA

Dok traje zabrinutost javnosti zbog stanja Kejt Midlton, princeze od Velsa, često se pominju i princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa.


Nakon operacije u predelu abdomena koju je supruga princa Vilijama imala u januaru, ona se povukla sa svojih kraljevskih obaveza i trenutno se oporavlja, a trebalo bi da se vrati dužnostima posle Uskrsa.


Međutim, zbog činjenice da se o njenim zdravlju ne zna ništa i da je objavljeno više preterano uređenih fotografija, društvenim mrežama i medijima kruže teorije zavere i spekulacije.

Najveći skandal izazvao je portret princeze od Velsa s decom koji su novinske agencije povukle zbog "manipulacije", te se Kejt Midlton izvinila putem društvene mreže X zbog eventualne zabune i poručila da je eksperimentisala prilikom obrade, a američki portal Page Six preneo je navodnu reakciju Megan Markl i princa Harija.

 


– To je greška koju Megan nikad ne bi napravila... Ona ima oštro oko i obraća pažnju na detalje – rekao je izvor, što su Saseksovi sada negirali da je njihova izjava.

 

Reakcija princa Harija i Megan Markl


Kako javlja Newsweek, njima se obratio portparol Harijeve i Meganine Fondacije Archewell i istakao:


S dužnim poštovanjem prema Page Six-u, ovo nije poteklo od nas.


Time je negirano da su vojvoda i vojvotkinja od Saseksa do sada na bilo koji način komentarisali aktuelnu krizu u kraljevskoj porodici.

 

Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksa
Princ Hari i Megan Markl, vojvoda i vojvotkinja od Saseksafoto: EPA-EFE/NEIL HALL

Neimenovani izvor je za Page Six sugerisao i da bi Hari i Megan "bili uništeni da su ikada naišli na isti problem" i dodao da "ne važe ista pravila za oba para", misleći na negativan publicitet koji Saseksovi, za razliku od Velsovih, imaju u britanskoj štampi.


Megan pokušava da se pomiri s Kejt?


Kada je u pitanju odnos princa Vilijama i Kejt Midlton s jedne i princa Harija i Megan Markl s druge strane, i dalje je sve na nivou spekulacije. Već dugo se piše da Velsovi nemaju nameru da se mire sa Saseksovima, a pre The Mirror je juče pisao da Megan navodno pruža ruku pomirenja. Malo iz brige, malo da iskoristi priliku, tvrde.


Megan je više puta pokušala da se obrati preko svojih kanala u Kensingtonskoj palati kako bi pokušala da vidi ima li neke šanse da se pomiri s Kejt. Ovo je definitivno delimično zato što je Megan iskreno zabrinuta za Kejtino zdravlje, ali vidi to i kao priliku da popravi imidž o trajnoj ljutnji u kraljevskoj porodici – kaže kraljevski biograf Tom Kvin za The Mirror.

 

Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu
Kejt Midlton i Megan Markl na Vimbldonu foto: EPA-EFE/NIC BOTHMA

Prema njegovim rečima, Kejt Midlton dobila je savet da ne rizikuje s ovim parom.


Kejt neće želeti da bude viđeno kako odbija ovo, ali će poslušati savete, a savet je, koliko čujem, do sada definitivno – ne rizikuj – kaže Kvin. – U Kensingtonskoj palati vlada osećaj da, ako Meganini pokušaji pomirenja budu dobrodošli, to može da otvori stare rane.

 

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

BONUS VIDEO

Šta se krije iza fotošopirane slike Kejt?

 

makonda-tracker