(foto)

Kralj Čarls se ipak VRATIO NA POSAO! Prve fotografije monarha otkrile su kako izgleda u jeku borbe s bolešću

0

Iako je nedavno objavljeno da se kralj bori s karcinomom, on je već rešio da se vrati dužnostima u palati.

Kralj Čarls na virtuelnom sastanku sa Džastinom Trudoom
Kralj Čarls na virtuelnom sastanku sa Džastinom Trudoomfoto: Victoria Jones/WPA Pool/Shutters / Shutterstock Editorial / Profimedia

Kralj Čarls III vratio se na posao usred svoje bitke s karcinomom, koju je nedavno obelodanio javnosti, u slično vreme kada je i princeza od Velsa Kejt Midlton operisana, a o čemu kruže brojni tračevi.

 

Kralj se vratio svojim dužnostima, a Bakingemska palata je objavila njegove fotografije sa dočeka ambasadroa Alžira i Mauritanije.


Nije prošlo mnogo otkako je objavljeno da boluje od karcinoma, čiji tip još uvek nisu otkrili javnosti, a prima i terapije; ipak, imao je vrlo zauzet dan čim se vratio kraljevskim dužnostima, pa je, osim susreta s ambasadorima, imao i virtuelni sastanak sa kanadskim premijerom Džastinom Trudoom, prenosi Mirror.

 

Šta je radio Čarls pri povratku na dužnosti?

 

Kralja su najpre videli kako napušta svoj dom, Klarens haus, u Londonu, te se uputio u palatu da se susretne s diplomatama.

 

Britanski monarh je delovao veselo, nasmejano i mahao je okupljenima iz svog vozila. Takođe se šalio s ambasadorima prilikom srdačnom susreta, a ovo su njegove prve fotografije otkako se vratio dužnostima.

 

Susret kralja Čarlsa sa ambasadorom
Susret kralja Čarlsa sa ambasadoromfoto: Yui Mok-PA/POOL supplied by Splash News / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Iako nije imao javne dužnosti otkako je na terapiji, on je, zapravo, sve vreme kontinuirano radio van oka kamera. Drugi članovi porodice, uključujući kraljicu Kamilu i princa Vilijama, prihvatili su dodatne dužnosti kako bi olakšali kralju situaciju.

 

Prošlog meseca, podsetimo, kralju Čarlsu III dijagnostikovan je karcinom, nakon što je hospitalizovan zbog uvećane prostate.

 

Nastavio je da se oporavlja, a jednom nedeljno odlazi u bolnicu u Londonu, istu onu u kojoj je operisana njegova snaha Kejt Midlton.

 

Kraljica Kamila prihvatila je više dužnosti nego ranije, kako bi olakšala svom suprugu
Kraljica Kamila prihvatila je više dužnosti nego ranije, kako bi olakšala svom suprugufoto: EPA-EFE/BRIAN INGANGA / POOL

 

Za to vreme, njegova supruga Kamila kompletirala je čak 13 zvaničnih kraljevskih dužnosti sama, bez supruga, uključujući i poslednju u nizu, susret s prvom damom Ukrajine, Olenom Zelenski.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

Šta je Čarls rekao Vilijamu u trenutku kada ga je prestolonaslednik poljubio?

 

makonda-tracker