ujedinjeni u borbi

Lično ih je obojicu pozvao da im saopšti strašne vesti: Hari i Vilijam dugo ne pričaju, ali Čarlsova bolest MENJA SVE

0

Nakon što je otkriveno da kralj Čarls III ima karcinom, mnoge zanima kako će to uticati na odnos njegovih sinova.

Kralj Čarls sa sinovima Vilijamom i Harijem
Kralj Čarls sa sinovima Vilijamom i Harijemfoto: EPA-EFE/FACUNDO ARRIZABALAGA

Britanskom kralju Čarlsu III dijagnostikovan je karcinom, premda još uvek nisu zvanično otkrili koji je tip je u pitanju. Ono što nam je poznato jeste da nije u pitanju prostata, s obzirom na to da je krajem januara kralj bio podrvgnut intervenciji lečenja uvećane prostate.

 

Bakingemska palata otkrila je da kralj (75) započinje terapije, koje bi trebalo da mu olakšaju borbu s ovom opakom bolešću.


U jeku ovih vesti, mnogi su se zapitali kako će se ponašati i njegovi sinovi Vilijam i Hari. Princ Vilijam bi mogao da preuzme neke od kraljevskih obaveza kralja Čarlsa koje on neće moći da obavlja nakon što je saznao da ima rak, dok se za Harija navodi da će doputovati u London da poseti oca.

Za njih dvojicu je poznato da poslednjih godina nisu u najboljim odnosima, što važi i za Harijev odnos sa ocem Čarlsom, kog je nazivao "hladnim".

 

Kako piše Page Sixprinc Hari još uvek nije pričao s Vilijamom o očevom stanju i dijagnozi, ali mogli bi da sklope primirje upravo zbog ovih ružnih vesti. 

 

Čarlsova bolest mogla bi da ujedini Harija i Vilijama
Čarlsova bolest mogla bi da ujedini Harija i Vilijamafoto: EPA-EFE/ARNO BALZARINI

Mada su odgajani tako da uvek budu zajedno, te je Hari bio predviđen da bude najbliži Vilijamov savetnik kad postane kralj, njih dvojica nisu progovorili već godinu dana, navodi pomenuti medij. Sada kad se njihov otac bori s opakom bolešću, stvari bi mogle da se promene.

 

Za Harija se navodi da bi trebalo da je već naputio Kaliforniju kako bi posetio oca, ali planirano je da sam putuje za Englesku, dok bi njegova supruga Megan Markl i deca Arči i Lilibet trebalo da ostanu kod kuće.

 

Princ Hari udaljio se od ostatka porodice
Princ Hari udaljio se od ostatka porodicefoto: EPA/FACUNDO ARRIZABALAGA

Inače, Čarls je lično pozvao obojicu sinova da im ispriča da je bolestan.

Takođe, lično je pozvao svoju sestru i braću, En, Endrua i Edvarda. Sa njim je i njegova supruga, kraljica Kamila, koja će mu sve vreme biti podrška.

 

Prijatelj britanske kraljevske porodice Hugo Vikers otkrio je da je "Čarls nikada neće abdicirati", već će "služiti do kraja".

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja​​​​​​​ i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video

ELIZABETA II SPASILA RUSE OD PROPASTI! Stručnjak otkrio kako je pokojna kraljica PROMENILA TOK ISTORIJE I ZAUSTAVILA HITLERA

 

makonda-tracker