emocije su nadvladale

Da li će ovo ponovo uzburkati ODNOSE u kraljevskoj porodici? Princ Hari DOLAZI u LONDON nakon saznanja da Čarls ima RAK

0

Strašne vesti o teškoj dijagnozi kralja Čarlsa navele su Harija da spakuje kofer i hitno dođe u Britaniju 

 

PRINC HARI HITNO STIŽE U LONDON ZBOG OČEVE BOLESTI
PRINC HARI HITNO STIŽE U LONDON ZBOG OČEVE BOLESTI foto: EPA / NEIL HALL

Kralj Čarls (75) lično je obavestio oba svoja sina, princa Vilijama i princa Harija da boluje od raka. Čim je čuo loše vesti princ Hari je krenuo put Velike Britanije. 

 

Vojvoda od Saseksa će doputovati u London narednih dana kako bi posetio svog oca, koji će biti podvrgnut lečenju i terapijama kako bi se izborio sa bolešću koja ga je iznenadila.

 

Palata je u ponedeljak otkrila da se kralj (75) leči od raka. Monarh je takođe lično obavestio svoja tri brata i sestre - princezu Anu, princa Endrua i princa Edvarda.

 

 

Princ Hari živi u Kaliforniji sa suprugom Megan Markl i njihovo dvoje dece, četvorogodišnjim sinom princom Arčijem i dvogodišnjom ćerkom princezom Lilibet. Preselili su se u matičnu državu vojvotkinje od Saseksa 2020. nakon što su se povukli sa kraljevskih dužnosti.

 

Princ Hari se od tada vraćao u Veliku Britaniju u nekoliko navrata, uključujući momenat kada je Čarls krunisan u maju 2023. i na dodeli Vel  Čajld nagrada u septembru 2023.

 

Princ Hari, bivši kapetan britanske vojske, osnovao je međunarodni adaptivni sportski turnir za ranjeno, povređeno i bolesno osoblje i veterane 2014. godine.

 

PRINC HARI DOLAZI U LONDON U POSETU OCU
PRINC HARI DOLAZI U LONDON U POSETU OCU foto: EPA-EFE/Andy Rain

 

Dijagnoza karcinoma kralja Čarlsa došla je ubrzo nakon što je prošao proceduru za lečenje uvećane prostate. Međutim, monarh nema rak prostate, napominju u palati.

 

- Tokom nedavne Kraljeve bolničke procedure za benigno povećanje prostate, primećeno je stanje koje izaziva zabrinutost. Naknadni dijagnostički testovi su identifikovali oblik raka -  navodi se u saopštenju palate.

 

- Kralj je zahvalan svom medicinskom timu na brzoj intervenciji, koja je bila moguća zahvaljujući njegovoj nedavnoj bolničkoj proceduri. On ostaje pozitivan u pogledu svog lečenja i raduje se povratku na punu javnu dužnost što je pre moguće - dodaje se u saopštenju. 

 

KRALJ ČARLS OTKRIO DA BOLUJE OD KARCINOMA
KRALJ ČARLS OTKRIO DA BOLUJE OD KARCINOMA foto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

 

Kralj Čarls je poslednji put viđen u crkvi u nedelju u crkvi Svete Marije Magdalene u blizini Sandringema sa kraljicom Kamilom. To je bio prvi izlazak monarha od izlaska iz bolnice u kojoj je bio tri dana nakon operacije prostate.

 

Kralj Čarls se u ponedeljak vratio u London iz Sandringema da bi započeo lečenje kao ambulantni pacijent.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Megan Markl i princ Hari na koncertu

 

makonda-tracker