stavili su tačku na svađe

Zašto su se posvađali Aleksandar i Filip Karađorđević? Nakon RAZDORA stigla POSEBNA OSOBA i unela MIR u porodicu

4

Godinama unazad vladao je nesklad između oca i sina, ali jedna lepa vest ih je ponovo zbližila 

foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Marina Lopiči
foto: Ana Paunković, Zorana Jevtić, Marina Lopiči

U domaćim medijima često se mogla pročitati vest da u srpskoj kraljevskoj porodici vlada nesklad. Kralj Aleksandar i njegov sin Filip imali su probleme i nesuglasice o kojima se često u javnosti raspavljalo.

 

Ipak, samo retki su znali zbog čega su otac i sin okrenuli leđa jedan drugome. Iako su često demantovali da među njima postoji napetost primetno je bilo da izbegavaju da se susretnu na javnim događajima, ali se nedavno sve promenilo.

 

Princ Filip i njegova supruga princeza Danica pre nekoliko meseci su postali roditelji po drugi put dobivši devojčicu kojoj su dali ime Marija.

 

Tada je kralj Aleksandar došao u posetu sinu i snaji, pa se slobodno može reći da je jedna damica učinila da njih dvojica donekle izglade nesuglasice.

 

Čini se da je zbog ovog događaja bio veoma srećan i sam Filip, pa je odlučio da ovu prelepu vest podeli na društvenim mrežama sa ostatkom sveta.

 

- Ove nedelje nas je u našem domu, posetio moj otac, Prestolonaslednik Aleksandar, i upoznao svoju unuku a ujedno i najmlađeg člana Kraljevske porodice, našu ćerku princezu Mariju. Ova fotografija obeležava značajan događaj u istoriji dinastije Karađorđević: tri generacije, u direktnoj naslednoj liniji ujedinjene na jednom mestu po prvi put. Nešto što se u istoriji dinastije Karađorđević do sada nije desilo - saopštio je princ Filip Karađorđević.

 

- Ovakvi trenuci nas podsećaju na trajne vrednosti koje nas vezuju, ne samo kao porodicu, već kao članove dinastije bogatog nasleđa vođstva i otpornosti. U ovim teškim vremenima, od suštinskog je značaja očuvati ove vrednosti i vrline. Suština monarhije je u kontinuitetu i stabilnosti koju obezbeđuju naše naredne generacije. Posvećenost našoj deci, usmeravanje i uključivanje u naš životni put, ključni su za prosperitet nacije i nasleđa - nastavio je princ Filip svoju emotivnu ispovest na Instagramu.

 

On je takođe dodao i da je veoma srećan što živi blizu svoje porodice i što im to daje priliku da njihova deca odrastaj

 

PRINC FILIP JE POSTAO OTAC MALENE DEVOJČICE KOJA JE PONOVO UJEDINILA OCA I SINA
PRINC FILIP JE POSTAO OTAC MALENE DEVOJČICE KOJA JE PONOVO UJEDINILA OCA I SINAfoto: Instagram / princfilipodsrbije

 

- Složili smo se da je važno da, s obzirom da svi živimo u Beogradu, moj otac posveti više vremena svojim unucima, da se sa njima zbliži i tako obezbedi zdrav kontinuitet dinastije, nadam se, u domu koji je za svoje potomke na Dedinju od ličnih sredstava sagradio moj pradeda Кralj Aleksandar I. I verujem da će taj trenutak uskoro doći.

 

* Zabranjeno preuzimanje dela ili čitavog teksta i/ili foto/videa, bez navođenja i linkovanja izvora i autora, a u skladu sa odredbama WMG uslova korišćenja i Zakonom o javnom informisanju i medijima.

 

Bonus video:

Crkvena zvona oglasila rođenje princeze Marije 

 

makonda-tracker