ŽIVOT U LONDONU ZAMENILI SU našom prestonicom

"STEFAN JE NASLEDNIK DINASTIJE I PRIPADA SVOM NARODU": Danica i Filip Karađorđević otvoreno o odrastanju sina u Beogradu

15

Prinčevski par - Danica i Filip Karađorđević, pre sedam meseci su doneli odluku da život u Londonu zamene Beogradom.

foto: Nemanja Nikolić
foto: Nemanja Nikolić

Njihov trogodišnji sin Stefan odrasta u srpskoj prestonici.

 

- Trudimo se da pravilno usmeravamo Stefanove potrebe i narav. Stefan je naslednik dinastije o kojoj će najviše učiti od svojih roditelja i iz istorijskih knjiga i zapisa. I u tom kontekstu on pripada svom narodu, koji ga uveliko prepoznaje. Ljudi žele da ga vide, da ostvare kontakt sa njim i sa svim onim što on simbolizuje - ispričao je princ i dodao:

 

- Stefan je prvi Karađorđević koji je nakon 90 godina rođen u Srbiji, u Beogradu. Njegovo rođenje oglasila su zvona Hrama Svetog Save i manastira Žiča. To su značajne stvari za jednog tako malog dečaka, koji sve više postaje svestan te pažnje i interesovanja koje privlači.

- Stefan je u veoma energičnom dobu, radostan je i radoznao, otvoren i karakteran, i mi se trudimo da mu dajemo vetar u leđa za sve njegove nove izazove i želje - dodala je princeza.

 

- Filip ima dva brata i dve sestre a ja sam jedinica. Oboje verujemo da ćemo jednog dana imati veliku porodicu, ali danas su naše vreme, ljubav i pažnja usmereni samo na našeg sina Stefana - kaže Danica.

 

 

makonda-tracker