čestitamo

"Da svaka tvoja vizija ugleda svetlost dana": Princeza Danica EMOTIVNOM PORUKOM čestitala suprugu rođendan

0

Važan dan u porodici srpskog kraljevskog para obeležen je u intimnoj atmosferi u krugu porodice 

PRINCEZA DANICA ČESTITALA MUŽU ROĐENDAN
PRINCEZA DANICA ČESTITALA MUŽU ROĐENDAN foto: Dusan Milenkovic/ATAImages

Princeza Danica Karađorđević danas je na svom Instagram profilu podelila emotivnu poruku kojom je svom suprugu princu Filipu čestitala rođendan. On je danas napunio 42. godine.

 

Princ Filip je drugi sin prestolonaslednika Aleksandra i princeze Marije da Glorije od Orleana i Braganse. Filip ima brata blizanca, princa Aleksandra.

 

Filip je potomak kralja Petra II i kraljice Aleksandre. Kao malog krstila ga je španska kraljica Sofija, grčki kralj Konstantin II i princeza Ana od Burbon Dve Sicilije.

 

 

Detinjstvo je proveo u Virdžiniji, gde je živeo sve od 1984. godine. On i njegov brat su zajedno pohađali obdanište u Londonu. Kada je napunio osam godina pošao je u prvi razred osnovne škole u Londonu, a potom maturirao u Kraljevoj školi u Kenterberiju u Engleskoj.

 

Princ Filip je veoma svestrana ličnost. Iako se po poreklu smatra srpskim princem on pomalo govori srpski, ali engelski, španski i francuski su mu jača strana.  

 

 

Još kao dete Filip je pokazao ljubav prema sportu, a u kasnijim godinama se oprobao u skejtbordingu i ronjenju, koje mu i te kako ide od ruke. Osim toga vrlo je talentvan za slikarstvo i muziku.

 

Sa porodicom Filip 2001. godine dolazi u Beograd, gde otpočinju život na Belom dvoru.  2017. godine Filip je verio dugogodišnu devojku Danicu Marinković, a na ludi kamen staju samo nekoliko meseci kasnije.

 

Svečanost je upriličena u Sabornoj crkvi u Beogradu. 25. februara 2018. u Beogradu princ Filip i Danica dobijaju svoje prvo dete, sina Stefana Karađorđevića, a u oktobru 2023. i drugo dete, ćerku, kojoj su dali ime Marija. 

 

Bonus video:

Doček princa od Monaka

 

makonda-tracker