sećanje

"Čuli smo se jednom..." Žarko Laušević pre 35 godina snimio je NEZABORAVNE scene u "Oficiru s ružom" s ovom glumicom

0

Glumica Ksenija Pajić imala je zapaženu ulogu u filmu "Oficir s ružom"; pored Žarka Lauševića..

Ksenija Pajić i Žarko Laušević
Ksenija Pajić i Žarko Lauševićfoto: Youtube Printscreen

Smrt Žarka Lauševića potresla je mnoge njegove poštovaoce širom regiona, ali i veliki broj njegovih kolega. 

 

Žarko Laušević bio je čovek neverovatne životne priče, a iza njega ostale su brojne uloge i filmovi koje će pamtiti naredna pokolenja.

 

Među njima je i u uloga u filmu „Oficir s ružom“, Dejana Šorka, koji je dobio 1987. godine Zlatnu arenu u Puli za najbolji film, a to je bila prva glavna uloga.

Glumici Kseniji Pajić je to bilo prva glavna uloga na filmu. Ona je kadar delila sa Žarkom Lauševićem, koji je imao glavnu mušku ulogu, a svojevremeno je u jednom intervjuu govorila o tom iskustvu.

 

To je zaista bilo davno. Znam da je bila posebna atmosfera za vreme snimanja. Ta uloga je moja prva velika, glavna uloga na filmu i sećam se da sam bila jako uzbuđena zbog samog rada na filmu i snimanja. Sviđali su mi se i scenario i uloga. Bilo mi je jako lepo i uzbudljivo. Imala sam dobre partnere i Žarko Laušević je bio tu. Bilo je posebno — rekla je glumica.

 

Scena iz filma 'Oficir s ružom'
Scena iz filma "Oficir s ružom" foto: Youtube Printscreen

Sada, kada Žarka više nema, otkrila je kakvog je mišljenja bila o njihovoj saradnji, kao i o njihovom kontaktu prethodnih godina.

 

 Žalosno je što se o mnogim ljudima govori tek kad odu. Žarko je bio višestruko darovit čovek. I divan kolega. Sve ove godine, a prošlo ih je puno otkako smo radili zajedno, sve vreme osećam da sam imala privilegiju što sam jednu od mojih najvažnijih filmskih uloga igrala upravo s njim — istakla je glumica.

— Bio je to odličan scenario Dejana Šorka, njegova je bila i režija. Goran Trbuljak bio je direktor fotografije. Svi smo bili jako uzbuđeni, kao da smo znali da radimo važan film. Zaista smo puno radili. Snimalo se svaki dan i nakon što bismo završili snimanje za taj dan, odmah bismo radili probe za scene za sutradan — dodala je ona.

 

Ksenija Pajić danas
Ksenija Pajić danasfoto: Youtube Printscreen

S Lauševićem nije ostala u kontaktu.

 

 Život ljude odvede na različite strane. Samo smo se jednom čuli, vrlo kratko. Pozdravili smo se i šta može čovek nakon toliko godina da kaže preko telefona? Samo smo želeli jedan drugom sreću i svako dobro. Nije on bio samo odličan glumac, s obzirom na knjige koje je napisao, vidi se da je imao i spisateljskog dara. Lepo je i crtao. Pratila sam njegovu karijeru, onoliko koliko sam mogla da dođem do informacija. Kad se vratio u Beograd, doživeo je svojevrsnu rehabilitaciju. Puno je snimao. Bila sam srećna zbog toga, bilo mi je drago da Žarko radi ponovo — rekla je Ksenija Pajić za Jutarnji.hr.

 

Bonus video

Šta je Žarko Laušević pred smrti rekao Vuku Draškoviću?

 

makonda-tracker