neizvesno

U Srbiji kažu Crnogorac, u Crnoj Gori Beograđanin: Evo gde bi Žarko Laušević mogao biti sahranjen

0

Mesto na kojem će večno počivati glumac odrediće porodica

foto: Zorana Jevtić
foto: Zorana Jevtić

Glumac Žarko Laušević preminuo je juče nakon kratke i teške bolesti, a tim povodom njegova supruga Anita oglasila se saopštenjem. U njemu je pisalo da je glumac umro, ali i da će svi biti blagovremeno obavešteni o vremenu i mestu na kojem će biti sahranjen.

 

Domaći mediji ubrzo su preneli da su se ovim povodom oglasili država Srbija i grad Beograd, koji su porodici preminulog glumca ponudili da njegova večna kuća bude na Novom groblju

 

Još uvek se članovi njegove porodice nisu oglasili i saopštili gde će se obaviti sahrana.

Ministarka kulture Maja Gojković uputila je saučešće povodom smrti glumca Žarka Lauševića istakavši da njegov odlazak predstavlja veliki gubitak za našu kinematografiju i čitavu kulturnu scenu.

 

Gojković je ocenila da je Laušević "tokom bogate karijere, svojim ostvarenjima ostavio neizbrisiv trag u pozorištu, na filmu i televiziji".

 

- Ostaće upamćen kao jedan od najtalentovanijih glumaca na prostorima bivše Jugoslavije, koji je sa lakoćom osvajao srca pozorišne i filmske publike, što ga čini jednim od najboljih glumaca na ovim prostorima svih vremena - podsetila je Gojković.

 

PORODICA JOŠ NIJE SAOPŠTILA VREME I MESTO SAHRANE ŽARKA LAUŠEVIĆA
PORODICA JOŠ NIJE SAOPŠTILA VREME I MESTO SAHRANE ŽARKA LAUŠEVIĆA foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

- Za mene u Beogradu tvrde da sam Crnogorac, u Crnoj Gori kažu – Beograđanin - čuvena je rečenica Lauševića, a gde če glumac počivati ostaje nam da vidimo u danima koji su pred nama.

 

- Obaveštavamo javnost da je danas, 15. novembra 2023. godine, u 63. godini života, posle kraće i teške bolesti, preminuo naš suprug i otac Žarko Laušević. O datumu i mestu sahrane javnost će biti blagovremeno obaveštena – navela je ona.

 

Bonus video:

 

Ovako se čuva uspomena na preminule legende srpskog glumišta 

makonda-tracker