komentari ne prestaju

Kažu joj da je – SAUČESNICA: Fotografija Adrijane Lime zbog koje joj žene okreću leđa

0

Česti negativni komentari na račun izgleda brazilske manekenke proteklih godina izgleda joj smetaju više nego što mislimo

Adrijana Lima u poslednje vreme neretko je na meti negativnih komentara
Adrijana Lima u poslednje vreme neretko je na meti negativnih komentarafoto: EPA-EFE/ETIENNE LAURENT

Brazilska manekenka Adrijana Lima već neko vreme je na meti negativnih komentara jer ne izgleda kao u prvim godinama karijere, što je i normalno jer je nedavno donela na svet treće dete.


Proslavljena lepotica rodila je prošle godine sina Cijana, kog je dobila s verenikom i filmskim producentom Andreom Lemersom, a već je mama devojčica Valentine i Sijene, koje ima sa srpskom košarkaškom zvezdom Markom Jarićem.


Ona se, kako to uglavnom i biva, ugojila u trudnoći i postepeno vraća svoju pređašnju figuru, uz zdravu ishranu i naporne treninge, a iako ističe da uči da voli svoje novo telo, sada je pokazala da to možda i nije tako.

 

Lima je nedavno bila gošća Međunarodnog filmskog festivala u Veneciji, gde je jednoj premijeri prisustvovala u elegantnoj crnoj haljini prekrivenoj kristalima.

 

1 / 6 Foto: Manfred Segerer / imago stock&people / Profimedia

 

Njene fotografije preplavile su svetske medije i svi su aplaudirali brazilskoj manekenki zbog toga s kakvim samopouzdanjem nosi "figuru prave žene", ali je ona potom objavila fotografiju koja je pokvarila utisak.


Adrijana je, naime, na Instagramu podelila portret nastao iste večeri, na kom izgleda značajno mršavije, a mnogi su je optužili da je preterala s fotošopom i da šalje pogrešnu poruku ženama.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Adriana Lima (@adrianalima)


"Ti si saučesnica u nametanju nerealnih standarda lepote", "Pomažeš u pritisku na žene da smršaju nemoguće brzo posle porođaja", "Znamo kako si stvarno izgledala te večeri", "Šta je s ovim društvom kad ubedi Adrijanu Limu da treba da se stidi svog izgleda?", "Adrijana, ti izgledaš prelepo, ne radi ovo"... neki su od komentara.


Adrijana je za People priznala jednom prilikom da uči da prihvati svoju novu figuru i da stalno podseća sebe da to mora da učini.

 

Borim se sa tim da prihvatim kako moje telo sada izgleda. Svakog dana moram da podsećam sebe "Slušaj, prihvati ko si. Prihvati svoje telo". Moje telo je telo u tranziciji jer sam dobila bebu. Dakle, upravo sam donela novi život na svet. To je veliki blagoslov – istakla je manekenka.

 

Adrijana Lima jedna je od najlepših žena planete otkako se pojavila na svetskoj sceni
Adrijana Lima jedna je od najlepših žena planete otkako se pojavila na svetskoj scenifoto: Dimitrios Kambouris / Getty images / Profimedia

Ona je objasnila da je svaka žena drugačija i da se ne vraćaju svi u pređašnje stanje nakon porođaja, a ona se svakodnevno bori s tim da prihvati promene.


Svako telo ima drugačiju reakciju na trudnoću i period posle trudnoće. Tako da moram da vežbam svaki dan, moram da praktikujem i prihvatanje promena. Svaki dan se borim sa tim. Svaki dan moram da podsećam sebe da sam samo čovek. Tu i tamo imam neke nesigurnosti. Isto tako, svaki dan učim nove stvari. S godinama, vaše telo ne reaguje isto kao i pre. Ali to je u redu. Učim – objasnila je.

 

BONUS VIDEO

Adrijana Lima slavi uz srpsku muziku

 

makonda-tracker