zanimljivo

Nije želela da bude manekenka, o muškarcima nikad ne govori: Nepoznati detalji iz života omiljene srpske snajke

0

Adrijana Lima danas proslavlja svoj 42. rođendan 

foto: EPA / ETTORE FERRARI
foto: EPA / ETTORE FERRARI

Brazilski supermodel Adrijana Lima pojavila se pre skoro 20 godina na manekenskoj pisti i tada je bilo jasno da je nova zvezda rođena. Svojim prodornim pogledom i telom boginje osvajala je prestižne nagrade i dobijala poslove o kojima su druge manekenke mogle samo da sanjaju.

 

Od 1999. do 2018. kada je postala zaštitno lice Victoria Secreta i takozvani Viktorijin anđeo. Adrijana se sa svega 15 godina prvi put pojavila na modnim pistama, a nakon 2000. godine ni jedna Viktorijina modna revija nije se mogla zamisliti bez nje.

 

U Srbiji se za nju čulo nakon što se udala za našeg poznatog košarkaša Marka Jarića, pa je tada postala, kako je i danas mnogi zovu, omiljena srpska snajka.

 

 

Iako je veoma popularna Adrijana se često trudila da detalje iz svog privatnog života sakrije od očiju javnosti. Mi otkrivamo neke od njih, a na vama je da čitate i uživate. 

 

Nosi titulu jednog od najpoznatijih modela sveta 


Adrijana, koja je Brazilka sa korenima u Švajcarskoj, Africi, Japanu i Antilima, bila je finalista na takmičenju Ford Supermodel of the Vorld 1996. godine, pre nego što je otputovala u Njujork gde je debitovala u kampanji za Guess. Postala je zaštitno lice drugih izdavačkih kuća dok je velikim koracima išla ka pisti Victoria's Secreta.

 

Jedna je od ljudi koji se nalaze na Forbsovoj listi bogatih


Adrijana Lima se dugo smatrala "najseksi manekenkom na svetu", prema models.com. Do 2018. bila je četvrti najbolje plaćeni model na svetu prema Forbsu. Isticala se svojim šarmom i lepotom i pet puta je izabrana za otvaranje Victoria's Secret šoua.

 

Adrijana Lima je omiljena srpska snajka
Adrijana Lima je omiljena srpska snajka foto: Xavier Collin/Image Press Agency / The Mega Agency / Profimedia

 

Spremna je da pokaže i loše strane manekenstva 

 

Adrijana je jedna od retkih manekenki koja otkriva tajne svoje profesije: dugo radno vreme, naporna putovanja, pa čak i pritisak da izgledate besprekorno za kamere čak i ako ste bolesni.

 

Izgled bez šminke


Adrijana je bila pionir u pokazivanju prirodne lepote, bez šminke i fotošopa. Bila je jedna od prvih manekenki koja je viđena na društvenim mrežama bez ikakve šminke ili profesionalnog uređivanja fotografija.

 

Želela je drugu profesiju


Da nije postala manekenka Adrijana bi bila pedijatar jer je oduvek volela decu, a posebno svoju Sienu i Valentinu.

 

Nepoznati detalji iz života Adrijane Lime
Nepoznati detalji iz života Adrijane Lime foto: Doug Peters / PA Images / Profimedia

 

Lični život


Adrijana je svoj privatni život držala u tajnosti nakon razvoda od srpskog bivšeg košarkaša Marka Jarića 2014. Izlazila je sa turskim piscem Metinom Harom, sa kojim se raskinula početkom 2019., i biznismenom Eminom Ujarom, sa kojim je prvi put bila povezana tokom leta te godine.

 

Novi put


Adriana je 2018. napisala snažan post na društvenim mrežama rekavši da svoj život vodi u drugom pravcu. Nakon što je odbila da snimi provokativan video za društvene mreže, izjavila je:

 

- Nikada se više neću skinuti za nešto što nema smisla.

 

Nakon braka sa Jarićem ostala je srpska snajka
Nakon braka sa Jarićem ostala je srpska snajka foto: Devan / INSTAR Images / Profimedia

 

Promenila je prioritete

 

U januaru 2018. dala je razloge da "obesi krila". 

 

- Umorna sam od toga da stalno guram nešto. Mi, kao žene, ne treba da nastavimo da živimo u svetu koji ima tako površne moralne vrednosti. Želim sve da promenim, u ime moje bake, moje majke, i svih mojih predaka koji su etiketirani, pritisnuti i neshvaćeni - napisala je ona na društvenim mrežama.


Veliki ispraćaj


Na svojoj 18. i poslednjoj emisiji odlikovana je i proglašena za "najvećeg anđela" svih vremena.

 

 

makonda-tracker