hrabar

Izgubio je majku, a onda i oca: Potresna životna priča momka koji je mogao da preokrene Novakovu sudbinu

1

Teniser Laslo Đere nije uspeo da pobedi najboljeg srpskog tenisera Novaka Đokovića, ali njegova igra je za divljenje

foto:  USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia
foto: USA TODAY Network / ddp USA / Profimedia

Naš teniser Laslo Đere odigrao je "meč života" u prva dva seta meča sa Novakom Đokovićem na US openu, ali to nije bilo dovoljno da pobedi našeg najboljeg tenisera na Gren slemu. 

 

Kako je Novak izjavio, ovo je bio "jedan od najtežih mečeva u poslednjih nekoliko sezona i jedan od najboljih mečeva koje je odigrao", što dovoljno govori o Đereu kao igraču.

 

Svakako, bez obzira na krajnji rezultat, Laslo Đere je pokazao sjajnu igru i dokazao zbog čega je jedan od tenisera za koje će se tek čuti u budućnosti.

 

Njegova životna priča, premda je mlad momak i ima svega 28 godina, nije prošla bez tragičnih momenata u njegovoj prošlosti. Naime, on je ostao bez oba roditelja.

 

Majka Hajnalka je preminula 2012. godine, dok je oca Čabu izgubio 7 godina kasnije. Uprkos svemu tome, Laslo je našao motivaciju i snagu da nastavi da trenira i svoju igru podiže na zavidni nivo.

 

laslo đere niže uspehe uprkos bolnim porodičnim momentima
laslo đere niže uspehe uprkos bolnim porodičnim momentimafoto: Instagram / lacidj_95

 

+Kada je osvojio 2019. turnir u Riju, prilikom dodele pehara, Đere nije mogao da sakrije emocije tokom obraćanja publici.

 

 

Trofej posvećujem mojim roditeljima... Izgubio sam majku pre sedam godina posvećujem ovo njoj! I ocu, njega sam izgubio pre dva meseca, oni su imali najveći uticaj na mene. Zbog njih sam ovde danas i nadam se da me sada gledaju... Zahvalan sam sestri, ona mi je velika podrška, zahvalan sam što je imam. Hvala devojci, ona je bila sa mnom u najtežim trenucima, hvala svima koji ste me bodrili — rekao je Đere pre nekoliko godina.

 

On nikada nije govorio o teškim trenucima, a 2012. godine, kada mu je umrla majka, igrao je finale Edi Hera,  jednog od najvećih juniorskih tunira, i osvojio je prestižni Oranž Boul, nezvanično prvenstvo sveta za juniore. Trofej je posvetio majci, a tada je imao samo 17 godina.

 

Njegov pokojni otac je bio biznismen, a majka mu je bila učiteljica.

Osim sestre, Laslo veliku ljubav i poverenje ima od strane svoje devojke, Tamare Pavićević, koja ga bodri na gotovo svim velikim mečevima. Ono što je zanimljivo je ona ćerka nekadašnjeg trenera Crvene zvezde i sadašnjeg trenera Mornara iz Bara, Mihaila Pavićevića.

 

 

Uz to, ona je uspešna modna blogerka, a upoznali su se putem društvenih mreža. Dopisivanje preraslo je u odlazak na kafu, zatim i prijateljstvo, iz kojeg se izrodila ljubav.

 

— Upoznali smo se pre više od godinu dana, stupili smo u vezu nekoliko meseci kasnije. Preko društvenih mreža smo se upoznali, ja sam joj nešto potpuno opušteno iskomentarisao za neki trening, ona je odgovorila i malo smo se dopisivali, upoznali, otišli na kafu, sprijateljili se, a kada smo se malo bolje upoznali, onda smo shvatili koliko nam je lepo kada smo zajedno. Od tada smo u vezi i prelepo mi je sa njom, mnogo mi pomaže, čini me srećnim i život lepšim — rekao je Đere u intervjuu za "Telegraf" 2019. godine.

 

 

Bonus video

Uništen mural posvećen Novaku u Orahovcu

 

makonda-tracker