šteta

Ima neosporan talenat, ali je rekao ZBOGOM tenisu: Ko je Mikael Imer, teniser koji je mogao da bude novi Novak Đoković?

0

Dve godine za redom se izborio za mesto u glavnom žrebu Rolek Paris Mastersa 2022.

foto: EPA / SANDER KONING
foto: EPA / SANDER KONING

Mikael Imer, švedski teniser, rođen je 9. septembra 1998. Tenisom se bavi godinama, a njegovo zlatno doba počinje od 2017. godine kada je krenuo da niže pobede i medalje.

 

Pobedio je Danijela Altmajera i plasirao se u drugo kolo Vimbldona 2022. godine. Na Siti Openu 2022. i prošao u osminu finala.

 

Stigao je do svog prvog ATP 500 polufinala u karijeri pošto je pobedio Sebastijana Kordu u četvrtfinalu u tri seta. Kao rezultat toga, 8. avgusta 2022. popeo se za skoro 40 mesta, na 77. mesto, da bi ušao u prvih 80.

 

 

A onda se dogodilo nešto o čemu niko nije mogao ni da sanja. Mikael je odlučio da u najvećoj snazi odustane od tenisa.

 

Ko su roditelji Mikaela Imera?

 

Pre nego što su se preselili u Švedsku, roditelji Mikaela Imera rođeni su i odrasli u Etiopiji. Vondvosen i Kalem su Imerovi roditelji. Mikaelov otac Vondvosen radi u mlekarskoj kompaniji, a njegova majka Kalem je lekar. Cela njegova porodica živi u Stokholmu, uključujući i njegovog mlađeg brata Rafaela, koji se takmiči u juniorskom tenisu.

 

Mikael Imer završio karijeru u cvetu mladosti
Mikael Imer završio karijeru u cvetu mladosti foto: Shutterstock / FRANCESCO PANUNZIO


- Igram za sebe, igram za svoju porodicu, igram za svoju zemlju, ali takođe mislim da igram za sledeću generaciju - rekao je Imer za ATP.

 

Ko je devojka Mikaela Imera?

 

Kako pišu strani mediji, Mikael Imer trenutno ne izlazi ni sa kim. Pošto Mikael Imer, kao i druge poznate ličnosti, više voli da svoj lični i romantični život drži u tajnosti. Upravo zbog toga nije poznato da li teniser ima devojku, ali sada, kada je izazvao ovoliku pažnju javnosti, sigurno će se pojaviti i neki detalji iz njegovog ljubavnog života.

 

Bonus video:

 

Neverovatan uspeh našeg Noleta pogledajte u videu koji sledi 

 

 

makonda-tracker