(foto)

Iznenadiće vas gde živi Karlos Alkaraz: Na računu ima MILIONE, a nakon turnira se vraća u ovaj skromni, ali TOPLI DOM

2

U malom mestu nadomak Mursije trenutno najbolji španski teniser stanuje s mamom i tatom, u vrlo netipičnoj nekretnini za mladog bogataša

Španski teniser Karlos Alkaraz
Španski teniser Karlos Alkarazfoto: EPA-EFE/EDUARDO LIMA

Srpski teniser Novak Đoković juče je u finalu Sinsinatija savladao Karlosa Alkaraza, španskog tenisera od kog je poražen na Vimbldonu ovog leta.


Mladom sportisti je teško pao poraz, pa nije krio suze zbog toga što je nije podigao trofej, ali je Alkaraz ponovo ukazao na poštovanje koje gaji prema Srbinu.


Čestitam Novaku, neverovatno je igrati protiv tebe, biti na nivou sa tobom. Kakav je ovo bio meč. Ali učim od šampiona poput tebe – istakao je teniser.

 

On je ponovo pokazao koliko je skroman, iako je mlad postigao neverovatne uspehe, i naglasio da mu je čast što ima priliku da se takmiči sa Đokovićem.


Alkaraz je na mnogim poljima zadržao prizemnost, uprkos multimilionskom bogatstvu, unosnim ugovorima s vodećim svetskim brendovima i divljenju cele planete u kom životu, a malo je poznato da najpopularnijih španski teniser u ovom trenutku živi u vrlo skromnom domu.

 

1 / 6 Foto: EPA-EFE/ISABEL INFANTES


Nakon što je osvojio titulu na Vimbldonu, španski novinari sačekali su Alkaraza ispred njegovog doma, a ispostavilo se da se on nalazi u mestu El Palmar, nadomak Mursije.

 

U pitanju je stan od 200.000 evra u kom Karlos stanuje s majkom i ocem i nalazi se iznad restorana brze hrane, odnosno turske prodavnice kebaba i pice.

 

Lokal u prizemlju zgrade u kojoj živi Karlos Alkaraz
Lokal u prizemlju zgrade u kojoj živi Karlos Alkarazfoto: JHR / SOLARPIX / Profimedia

Alkaraz je, inače, maneken modnih kuća Louis Vuitton i Calvin Klein, ali kaže da ne pridaje mnogo značaja markama.


Prilično sam mlad i imam svoje hirove, ali sam vrlo prirodan, normalan i skroman – rekao je nedavno teniser za Vogue. – Ne obraćam mnogo pažnje na brendove i automobile. Ako mi se nešto dopadne, pokušam da kupim to, ali na kraju se moj otac bavi svim tim.

 

Zgrada u kojoj živi Karlos Alkaraz
Zgrada u kojoj živi Karlos Alkarazfoto: JHR / SOLARPIX / Profimedia

Otac Karlos je zadužen za njegove finansije, a Alkaraz kaže da mu ne trebaju skupi satovi i brzi automobili – iako svake godine dobija novi od svog sponzora BMW-a.

 

Nakon što je osvojio Vimbldon, kući je s aerodroma stigao taksijem, a on se definitivno ne rasipa milionima koje je zaradio za kratko vreme.

 

 

BONUS VIDEO

Đoković nabolji teniser svih vremena!

 

makonda-tracker