TITULA JE BILA NEIZBEŽNA

Popio je to i izdigao se KAO FENIKS IZ PEPELA: Šta je bilo u piluli koja je Novaku dala MOĆ kad je bilo najgore?

0

Novak Đoković nakon jednog poteza uspeo je da preokrene čitav tok meča s Karlosom Alkarazom

novak đoković savladao je karlosa alkaraza na turniru u sinsinatiju
novak đoković savladao je karlosa alkaraza na turniru u sinsinatijufoto: EPA-EFE/MARK LYONS

Srpski teniser Novak Đoković savladao je Karlosa Alkaraza u finalu turnira u Sinsinatiju nakon velikog preokreta. Novak je uspeo da odnese pobedu rezultatom 2:1 u setovima, a nakon finala turnira u Vimbldonu, koje je izgubio, na veliku žalost svih svojih fanova, ovo je zasigurno novi meč godine.

 

Dva velika tenisera odigrala su sjajnu partiju, a Novak je pokazao veliku mentalnu snagu. U jednom trenutku, delovalo je da Novak posustaje, ali nakon konsultovanja sa svojim timom, očigledno je bilo da ne želi da se preda.

 

Na sledećoj pauzi tražio je pilule, koje je dobio i progurao, a nakon toga uspeo je da izjednači rezultat, dobije moć i snagu i učini rezultat neizvesnim...

 

Šta je to Novak popio?

 

Na Tviteru je isplivao kratak snimak na kome se vidi kako Novak od svog tima u loži užurbano traži jedan suplement. U pitanju je kreatin, koji su mu kasnije doneli, a koji mu je i te kako pomogao, reklo bi se.

 

 

Kreatin je organska supstanca koju prirodno proizvodi naše telo kao izvor energije za mišiće. Kreatin se u ljudskom organizmu sintetiše, odnosno formira u jetri od od tri aminokiseline: metionina, glicina i arginina, te produkuje

 

Organizam prosečne osobe proizvede dnevno do 2 grama kreatina.

 

Dakle, važno je znati da kreatin pospešuje obnovu ATP-a koji se koristi prilikom rada mišića, a timse postiže i bolja izdržljivost i snaga, što je Novaku bilo preko potrebno.

 

novak đoković slavi nakon što je osvojio turnir u sinsinatiju
novak đoković slavi nakon što je osvojio turnir u sinsinatijufoto: EPA-EFE/MARK LYONS

Kreatin unosimo i putem ishrane, recimo, tokom konzumacije govedine, svinjetine i lososa

 

Bonus video

Novak Đoković slavi s timom:

 

makonda-tracker