još nekoliko meseci

Mnogi je znaju kao ZVEZDU DRUŠTVENIH MREŽA: Ko je princeza koja je osvojila srce PRINCA koji bi mogao da VLADA SVETOM?

0

Upoznajte glamuroznu princezu Mariju Kjaru sa Burbona dve Sicilije — za koju se priča da izlazi sa budućim kraljem

foto: Instagram / chiaradebourbon
foto: Instagram / chiaradebourbon

Princeza Marija Kjara u poslednjih nekoliko meseci povezana je sa princom Kristijanom od Danske nakon što su zajedno fotografisani na Velikoj nagradi Monaka.

 

Čini se da princeza Marija Kjara od Burbona dve Sicilije živi pravu bajku!

Princeza Marija Kjara ima samo osamnaest godina. Ona je mlađa ćerka princa Čarlsa, vojvode od Kastra, i njegove supruge, princeze Kamile. Kjarin otac je šef Kraljevske kuće Burbon dve Sicilije, "porodice koja je vladala južnom Italijom više od 150 godina" - piše u njenoj kraljevskoj biografiji.

 

 

Spekulacije o zabavljanju proširile su se kada je princeza Kjara pozirala pored princa Kristijana od Danske na Velikoj nagradi Monaka u maju sa rukom na njegovom ramenu. Ovo je podstaklo mnoge da pomisle da među njima ima nešto više od prijateljstva.

 

Princeza Marija Kjara, vojvotkinja od Nota i Kaprija, rođena je u Rimu 2005. Nju i njenu stariju sestru, princezu Mariju Karolinu, školovali su privatni učitelji, tečno govore šest jezika i žive između Pariza, Monte Karla i Rima.

 

Sestre – koje nose svoja srednja imena titule HRH – aktivne su na Instagramu, pa tako imamo uvid u njihove blistave živote.

 

Princeza Meri i njen suprug su prvi u redu za tron
Princeza Meri i njen suprug su prvi u redu za tron foto: EPA-EFE/SEM VAN DER WAL


Kjara i Karolina često posećuju javne događaje sa svojim roditeljima. Princeza Kjara započela je leto na crvenom tepihu Filmskog festivala u Kanu i od tada je objavila glamurozne fotografije iz Monaka, Španije, Sen Tropea i drugih luks destinacija.

 

Dok princeza Kjara tek treba da objavi fotografiju sa princom Kristijanom (njena sestra ih je podelila sa prijateljima u privatnoj loži u Monaku), ona bi mogla da bude savršena partnerka mladom princu.

 

Njena kraljevska biografija kaže da voli modu, modeling, fotografiju, slikanje i pevanje, i da pohađa dramsku školu da bi studirala glumu i dramsku umetnost.

 

 

Princeza je ranije internirala za Crveni krst Monaka i Okeanografski muzej Monaka, a radi sa VVF International kao ambasador za Francusku i Italiju.

Tatler napominje da su tinejdžeri godinama bili porodični prijatelji, jer je Kjarin tata kum Kristijanovoj najmlađoj sestri, princezi Džozefini.

 

Kristijan je najstariji sin prestolonaslednika Frederika i princeze Meri od Danske, a u redu nasledstva posle njega su i njegova tri mlađa brata i sestre: princeza Izabela, 16, i blizanci princ Vinsent i princeza Džozefina, 12.

 

Idealna prilika da princ Kristijan i princeza Kjara javno debituju kao par mogao bi biti njegov 18. rođendan.

 

Princ Kristijan od Danske je budući kralj
Princ Kristijan od Danske je budući kralj foto: EPA / Henning Bagger

 

Prošle nedelje, Danska kraljevska kuća podelila je zvanične porodične planove. Princ Kristijan je drugi u redu za danski tron iza svog oca, prestolonaslednika Frederika, a dvor će obeležiti prekretnicu u dva događaja koja se održavaju u razmaku od mesec dana.

 

- U nedelju 15. oktobra 2023. Njegovo Kraljevsko Visočanstvo Princ Kristijan puni 18 godina. Dan vlasti se obeležava smenom straže u Amalijenborgu, gde se princ, zajedno sa svojom porodicom i Njenim Veličanstvom Kraljicom, pojavljuje na balkonu palate Frederika VIII. . Uveče kraljica priređuje svečanu večeru -  saopštila je danska kraljevska kuća.

 

Svečanost te večeri u zamku Kristijansborg će ugostiti predstavnike nekih od danskih omladinskih organizacija, kao i mlade ljude „koji su se istakli u svetu sporta, umetnosti i kulture“.

 


Svečanosti se nastavljaju mesec dana kasnije i dobijaju formalniji obrt. Princ Kristijan će 14. novembra prisustvovati sastanku Državnog saveta (koji se sastoji od vladinih ministara) i izjaviti da želi da se pridržava danskog ustava.

 

- Princ Kristijan će tada moći da bude imenovan za šefa države. Princ Kristijan neće dobiti mesto u Državnom savetu dok ne dođe do promene prestola -  saopštila je danska kraljevska kuća nedavno.

 

Bonus video:

 

Šta srpski kraljevski par kaže o kraljici Elizabeti? 

 

 

makonda-tracker