u građevini iz 15. veka

Kraljevsko venčanje u PALATI: Srpska princeza Danica i princ Filip ZABLISTALI na svadbi njegove sestre GROFICE u Sevilji

1

Princeza Danica je bila odevena u stilu dama iz sredine pretprošlog veka, a lokacija je bila n.e.v.e.r.o.v.a.t.n.a. !

Princ Filip i princeza Danica
Princ Filip i princeza Danica foto: Instaram printskrin / princezadanica

Srpski princ Filip Karađorđević i njegova supruga Danica bili su gosti na venčanju njegove sestre - grofice od Ampurijasa u Sevilji. 

 

Grofica se zove Sol Medina Orleans - Braganse, a ona je Filipova sestra sa majčine strane. 

 

Venčanje se održalo u lepom porodičnom zdanju Kasa De Pilatos u Sevilji, a princeza Danica je bila obučena u duhu mode koje bila aktuelna sredinom 19. veka. 

 

Imala je dugačku haljinu sa ogrtačem i fascinator, a tome je pridodala minđuše, tananu ogrlicu i nenapadnu šminku.

 

Mlada Sol Medina je plenila u bež venčanici koja je imala jako dugačak veo. 

Princ Filip odlučio za crni, malo duži sako, belu košulju, plavi prsluk i kravatu, uz braon prugaste pantalone i crne cipele.  

 

- Protekli dani bili su u znaku nezaboravne porodične radosti u Sevilji gde smo proslavili venčanje naše sestre i zaove Sol Medine Orleans- Braganse, grofice od Ampurijasa, sa njenim verenikom Pedrom Domingez-Manjon Torom, u prelepom porodičnom zdanju koje je deo fondacije Medinačeli - napisao je princ Filip iz fotografije sa svadbe na Instagramu. 

 

Ovo je bila retka i lepa prilika da princ vidi svoje rođake i prijatelje iz celog sveta na jednom mestu, što ga je posebno obradovalo.  

 

- Vreme koje smo posle dužeg vremena proveli sa braćom, sestrama, rođacima i prijateljima iz celog sveta dugo ćemo pamtiti - naveo je princ Filip. 

Malo je poznato da je princ Filip, sin prestolonaslednika Aleksandra, rođen u Karađorđevićevom prvom braku, sa princezom Marijom de Glorijom od Orleana i Braganse.

 

Njegova majka ćerka je brazilskog princa Pedra Gastaa de Orleana i Braganse i princeze Marije de la Esperance od Burbona-Dve Sicilije.

 

Ona je šesta generacija direktnih potomaka portugalskog kralja Žuana VI i peta generacija kralja Pedra IV, koji je bio i car Brazila.

 

 

makonda-tracker