skandal na dvoru

Pokušao da je poljubi pred suprugom?! Odbačeni princ godinama ne krije da je zaljubljen u snahu?

0

Ne samo što se oženio ženom koja se zove i izgleda isto kao supruga njegovog brata nego je princ zaljubljen u svoju snahu, tvrde mediji

foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard
foto: EPA-EFE/Ida Marie Odgaard

Pre nekoliko dana, strani mediji su javili da je danska kraljica Margareta II (82) saopštila da će deca princa Joakima, njenog drugog sina, ubuduće biti grofovi i grofice, iako su do sada bili prinčevi i princeze.


Uz to, četvoro dece princa JoakimaNikolaj (23), Feliks (20), Henrik (13) i Atena (10) neće moći da budu ni Njegovo/Njeno kraljevsko visočanstvo.
Oni će zadržati svoje mesto u redu za presto, biće Njihove ekselencije, navela je kraljevska palata, a trenutno su zauzimaju od sedmog do desetog mesta. Ova odluka stupa na snagu od 1. januara 2023. godine.

 

I danska i evropska javnost pitaju se šta je motivisalo ovaj potez kraljice Margarete, a sada se spekuliše da bi to moglo da ima veze s odnosom princa Joakima s bratom Frederikom, prestolonaslednikom danskog trona, i snahom princezom Meri. Ipak, zvanično objašenjenje glasi da kraljica želi da "stanji kraljevsku porodicu".

 

Danska kraljevska porodica, Princ Joakim, Princ Nikolaj od Danske
foto: Mads Claus Rasmussen / AFP / Profimedia

Princ Joakim i njegova supruga Mari priznali su u intervjuu za BT.dk da su skrhani zbog toga kako njihova deca podnose ovu situaciju, kao i da je njihov odnos s princem Frederikom i princezom Meri "komplikovan". Kako mediji sada pišu, on je i više od toga, a razlog je navodna zaljubljenost princa Joakima u snahu!


Švedski list Svensk Damtidning objavio je fotografiju koja navodno prikazuje kako je mlađi sin kraljice Margarete pokušao da poljubi princezu Meri, suprugu njegovog brata Frederika.

 

Očito pijan, reklo bi se da je Joakim, mlađi sin kraljice Margarete, pokušao da dodirne usne svoje snahe, iako se ona sklonila koliko je mogla, ne skidajući osmeh s lica, dok je njegova supruga Mari bila svedok ovog sramotnog trenutka – navodi ovaj nedeljnik.


U tekstu se dalje navodi da su se glasine o Joakimovoj zaljubljenosti u snaju pojavile 2004. godine, već posle njene udaje za Frederika.


Nije pomoglo ni to što je on 2007. objavio veridbu s Francuskinjom istog imena i upadljive fizičke sličnosti – dodaje švedski list, koji piše i da se princeze Meri i Mari često pojavljuju zajedno i da odaju utisak da imaju dobar odnos.

 

Princeza Mari
foto: SplashNews.com / Splash / Profimedia

Kraljica Margareta, inače, kaže da joj je žao što su njeni unuci povređeni zbog odluke da im oduzme titule, ali ne odustaje od stava da je dobro postupila.

 

 

makonda-tracker