bilo je suđeno

Nije ni sanjala da će postati NJEGOVA PRINCEZA: Priča o tome kako je jedna obična devojka pronašla LJUBAV kao iz bajke

0

Životna priča Alesandre de Osme lepša je od filma, a sudbonosni susret sa čovekom za kog će se ispostaviti da je ljubav njenog života desio se kad je bila devojčica

Princeza Alesandra de Osma i princ Kristijan od Hanovera
Princeza Alesandra de Osma i princ Kristijan od Hanoverafoto: MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Kada govorimo o poznatim članicama kraljevskih porodica, obično se prvo setimo princeze od Velsa Kejt Midlton, vojvotkinje od Saseksa Megan Markl, kraljice Leticije od Španije, kraljice Maksime od Holandije, kraljice Ranije od Jordana...


Međutim, mnogo je evropskih kraljevskih porodica koje imaju brojne istaknute članove, ali oni obično imaju i poslove od kojih žive i retko se predstavljaju svojim titulama, pa nisu toliko izloženi očima javnosti kao njihove poznatije kolege.


Među njima i izuzetni cenjenih ličnosti, a jedna od njih je Alesandra de Osma, supruga princa Kristijana od Hanovera, koja je bez sumnje nezasluženo u senci poznatijih princeza.

 

Princeza Alesandra de Osma od Hanovera
Princeza Alesandra de Osma od Hanoverafoto: FA / The Photo One / Profimedia

Doduše, i ona se trudi da sačuva privatnost, pa je retko viđamo u javnosti, a čak i kada poseti neki gala događaj – ona se trudi da se ne ističe preterano, pa je tako na nedavnoj reviji brenda Dior na Nedelji mode u Parizu ostala nezapažena.

 

Alesandra de Osma rođena je u Limi 1988. godine, a 21. marta proslavile 35. rođendan. Ćerka je biznismena Felipea Huana Luisa de Osme Berkemejera i nekadašnje manekenke Elizabet Marije Foj Vaskez, a lepotom se izdvajala još kao dete, pa ne čudi što je pošla majčinim stopama.


Iako je započela manekensku karijeru, jedan susret, koji se dogodio kada je Alesandra imala 17 godina, bio je presudan da njen život dobije zaokret.

 


Sve se dogodilo 2005. godine, kada je Alesandra još kao tinejdžerka radila kao turistički vodič u Peruu. Tada je srela tri godine starijeg i zgodnog mladića po imenu Kristijan, evropskog princa koji je tada bio na odmoru i želeo da otkrije sve lepote Perua. Alesandra mu je u tome pomogla, a njega su njena lepota i harizma očarale koliko i divlja priroda jedne od najlepših zemalja sveta.


Život je želeo da se oni rastanu jer su živeli na različitim krajevima planete, ali su Kristijan i Alesandra sve vreme bili u kontaktu.

 

Godinama su se dopisivali i pričali telefonom, a njihov prvi susret dogodio se u trenutku koji je bio veoma važan u Alesandrinom životu.

 

Princ Kristijan od Hanovera i princeza Alesandra de Osma
Princ Kristijan od Hanovera i princeza Alesandra de Osmafoto: People Picture / Shutterstock Editorial / Profimedia

Naime, iste godine kada je upoznala Kristijana, ona je u Njujorku sklopila ugovor sa čuvenom kućom Ford Models, pa je počela da gradi uspešnu karijeru modela. Sklopila je ugovore s vodećim svetskim brendovima, između ostalih sa kućama Missoni i Bottega Veneta, a sve vreme je studirala pravo na Univerzitetu u Limi. Nakon što je diplomirala, nastavila je školovanje, te je postala master poslovnog i modnog menadžmenta na Univerzitetu u Navari.


Ona je nastavila da radi, kako u kancelariji, tako i ispred objektiva, a nekoliko godina kasnije život je hteo da se Kristijan i ona ponovo sretnu.

 

Nije bilo preveliko iznenađenje kada su 2011. godine oni postali par, a vrlo brzo su bili nerazdvojni. Naredne godine proveli su putujući po svetu i uživajući u svojoj beskrajnoj ljubavi.

 


Verili su se posle šest godina veze, na proleće 2017. godine, a krajem iste godine rekli sudbonosno "da" u Londonu.

 

To je bilo samo građansko venčanje, dok je crkveni obred i veliko slavlje upriličeno u Limi, Alesandrinom rodnom gradu i mestu na kom su se prvi put sreli.

 

U martu 2018. godine, venčali su se u Bazilici San Pedra, na romantičnoj ceremoniji koju su vodili jedan rimokatolički biskup i jedan luteranski sveštenik, a De Osma je nosila cvetnu tijaru Hanover, koju smo pre toga videli na princezi Karolini od Hanovera, najstarijoj ćerki Grejs Keli i princa Ranijea III od Monaka.

 

Princeza Alesandra de Osma i princ Kristijan od Hanovera
Princeza Alesandra de Osma i princ Kristijan od Hanoverafoto: The Mega Agency/Shutterstock

Dve godine kasnije, dobili su blizance Nikolasa i Sofiju, s kojima uživaju u mirnom porodičnom životu. O svojoj deci princ i princeza ne pričaju javno, ali je Alesandra jednom prilikom ispričala da se oko njih vrti čitav njihov život i da, otkako je postala mama, provodi mnogo više vremena kod kuće kako bi uživala u svakom trenutku majčinstva.


Princeza Alesandra od Hanovera je, uz to, poznata kao žena izuzetnog stila, a čest je gost na revijama vodećih modnih kuća.

 

 

Ipak, na njima preferira da se ne slika previše i ne gura se oko poznatih ličnosti, već uglavnom dolazi da pogleda najnovije kolekcije i uputi se u trendove i nastavlja dalje svojim putem.


Njena strast prema modi ne iznenađuje previše, s obzirom na njeno poreklo, pređašnju karijeru i obrazovanje. Alesandrine odevne kombinacije često krase stranice modnih časopisa, a s prijateljicom Moirom Laportom je 2018. godine pokrenula brend Moi & Sass, poznat po jednostavnim torbicama u casual stilu.

 

 

makonda-tracker