Prvi susret dogodio se prerano

Kada je bila devojčica, upoznala je princa — i nije ga videla godinama: Ljubavna bajka princeze Alesandre de Osme

0

Nakon njihovog prvog susreta prošle su godine, gradili su svoje živote i karijere, a onda su im se putevi ponovo ukrstili — ovog puta zauvek

foto: The Mega Agency/Shutterstock
foto: The Mega Agency/Shutterstock

Alesandra de Osma, supruga princa Kristijana od Hanovera, nezasluženo je u senci vojvotkinja od Kembridža i Saseksa, kraljice Španije, kraljice Holandije... jer u modnoj trci može da odnese pobedu nad svakom od njih! Njena priča je, međutim, nešto drugačija od njihovih ljubavnih priča.


Supruga princa Kristijana od Hanovera Alesandra de Osma rođena je u Limi, kao ćerka biznismena i nekadašnje manekenke, a lepotom se izdvajala još kao dete, pa ne čudi što je pošla majčinim stopama.


Ipak, jedan susret, koji se dogodio kada je Alesandra imala 17 godina bio je presudan da njen život krene u drugačijem smeru.

 


Naime, 2005. godine, kada je kao sedamnaestogodišnjakinja radila kao turistički vodič u Peruu, Alesandra je upoznala mlagog princa Kristijana, koji je bio na odmoru. Tri godine stariji mladić otkrivao je čari njene domovine, ali i Alesandrin šarm, pa su oni godinama nakon što je princ napustio Peru ostali u kontaktu.


Iste godine kada je upoznala Kristijana, ona je u Njujorku sklopila ugovor sa čuvenom kućom Ford Models, pa je počela da gradi uspešnu karijeru modela. Najpoznatiji brendovi za koje je radila kampanje su Missoni i Bottega Veneta, a paralelno je studirala pravo na Univerzitetu u Limi. posle nekoliko godina stekla je diplomu, ali se nije tu zaustavila, pa je postala master poslovnog i modnog menadžmenta na Univerzitetu u Navari.

 


Ipak, nekoliko godina kasnije, princu Kristijanu i Alesandri de Osmi putevi su se ukrstili, pa su 2011. godine postali par, a naredne godine proveli su uživajući u svojoj ljubavi i putovanjima. Verili su se na proleće 2017. godine, a krajem iste godine rekli sudbonosno "da" u Londonu. Međutim, to je bilo samo građansko venčanje — pravi spektakl spremao se u Alesandrinoj rodnoj Limi, gde su se i upoznali 12 godina ranije. 

U martu 2018. godine, venčali su se u Bazilici San Pedra, na romantičnoj ceremoniji koju su vodili jedan rimokatolički biskup i jedan luteranski sveštenik, a De Osma je nosila cvetnu tijaru Hanover, koju smo pre toga videli na princezi Karolini od Hanovera, najstarijoj ćerki Grejs Keli i princa Ranijea III od Monaka.

 

Par je potom, u julu 2020. godine, dobio blizance Nikolasa i Sofiju, a detalji o porodičnom životu uglavnom ostaju skriveni od očiju javnosti. Kako je jednom prilikom istakla, Alesandrin život se uglavnom vrti oko blizanaca i, otkako je postala mama, provodi mnogo više vremena kod kuće kako bi uživala u svakom trenutku majčinstva.

 


Princeza Alesandra poznata je kao žena izuzetnog stila — što ne iznenađuje, s obzirom na njeno poreklo, pređašnju karijeru i obrazovanje. Njene odevne kombinacije često krase stranice modnih časopisa, a s prijateljicom Moirom Laportom je 2018. godine pokrenula brend Moi & Sass, poznat po jednostavnim torbicama u casual stilu.

 

 

makonda-tracker