Neverovatna slučajnost

Imali su TROSTRUKI povod za slavlje: Zašto je rođendan Megan Markl poseban dan za princa Vilijama i kraljevsku porodicu?

0

Ovaj dan već ima važno značenje u kraljevskom kalendaru

Meganin rođendan se trostruko proslavljao u kraljevskoj porodici
Meganin rođendan se trostruko proslavljao u kraljevskoj porodici foto: EPA-EFE/JULIAN SMITH

Supruga princa Harija, Megan Markl je rođena 4. avgusta - baš na datum koji je u kraljevskom kalendaru već bio zabeležen i rezervisan za princa Vilijama.

 

Vojvotkinja od Saseksa napunila je 42 godine i tim povodom upriličena je mala svečanost u krugu prijatelja i porodice.  Ipak, retko ko zna da je i pre nego što se udala za Harija 2018. godine, 4. avgust je već bio značajan dan u kraljevskoj istoriji kao dan krštenja princa Vilijama.

 

Pre četrdeset i jednu godinu, 1982. godine, bebu princa Vilijama Artura Filipa Luisa krstio je nadbiskup Kenterberija u Muzičkoj sobi u Bakingemskoj palati, navodi se u njegovoj kraljevskoj biografiji.

 

 

Mali princ je imao samo šest nedelja i ta prilika je obeležena zvaničnim portretima.

 

Princeza Dajana je s ljubavlju držala svog malog sina u naručju, a na fotografiji su se našli i princ Čarls, kraljica Elizabeta i njen suprug Filip. Tradicija snimanja porodičnog portreta nakon kraljevskih krštenja nastavljena je kada je princ Hari rođen i kršten 1984.

 

Decenijama kasnije, slični snimci su bili napravljeni i kada su Vilijamova deca, princ Džordž (10), princeza Šarlot  (8) i princ Luis (5)  kršeteni. Na fotografijama se nalazila i njihova majka Kejt Midlton.

 

Megan Markl je rođena istog dana kad i kraljica majka
Megan Markl je rođena istog dana kad i kraljica majkafoto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

 

Pre nego što je kršten, dan krštenja princa Vilijama već je bio obeležen u kraljevskom kalendaru iz svečanog razloga - rođendana kraljice majke!

 

Majka kraljice Elizabete rođena je 4. avgusta 1900. i umrla je u 101. godini u martu 2002. godine.

 

U svojim memoarima "Spare", objavljenim u januaru, princ Hari je podelio slatku priču o tome kada je njegov otac, koji je sada poznat kao kralj Čarls, shvatio da je Megan rođena istog dana kada i njegova voljena baka.

 

Prema tekstu, princ Hari (38) je rekao da je do veze došlo kada su on i Megan posetili Čarlsa u Škotskoj u zamku Mej tokom leta 2018.

 

Princ Vilijam imao je krštenje 4. avgusta
Princ Vilijam imao je krštenje 4. avgusta foto: The Diana Award / Ferrari / Profimedia

 

Veza između Meg i tate, uvek jaka, postala je još jača tokom tog vikenda. Jedne noći, uz koktele pre večere, dok je Fred Aster svirao u pozadini, ispostavilo se da je Meg delila datum rođenja sa tatinom omiljenom osobom: Gan-Gan — napisao je Hari u Spare-u, misleći na svoju prabaku, kraljicu majku.

 

On je tada napisao i da je Čarls postao odlično raspoložen kada je čuo za datum Meganinog rođenja, a kraljevska porodica je tada imala trostruki razlog za slavlje tog 4. avgusta.

 

Ipak, sada, kad je Megan otišla sa Harijem iz porodice, a majka kraljica preminula, glavna zvezda kraljevske porodice ovog dana biće Vilijam, koji će obeležavati dan kada je primio svetu tajnu kršetnja. 

 

Bonus video:

 

Zašto je BBC povukao podkast o Megan Markl pogledajte u videu koji sledi:

 

 

makonda-tracker