ovo niste znali

OPSEDNUT maloletnicama, surov, rasista: JEZIVE priče otkrivaju TAMNU STRANU jednog od najvoljenijih pevača u istoriji

0

Iako je obično hvaljen, u Elvisovoj biografjii postoji najmanje pet uznemirujućih, bizarnih i neverovatnih priča koje svedoče da nije bio dobri momak iz komšiluka

Elvis Prisli okružen zabrinutim oboožaocima i obožavateljkama nakon povrede prsta
Elvis Prisli okružen zabrinutim oboožaocima i obožavateljkama nakon povrede prstafoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Američki muzičar Elvis Prisli, popularni "kralj roka", umro je na današnji dan 1977. godine, a još za života on je postao legenda svetske muzike.


Tokom karijere, Elvis je prodao više od 600 miliona ploča, objavio je 97, na vrhovima top-lista je bio čak 996 nedelja. Uz to je igrao u 33 filma i postao jedno od najpoznatijih imena u istoriji pop kulture.


Mnogo je priča ispričano o Elvisu Prisliju, njegovoj muzičkoj i glumačkoj karijeri i ljubavi s Prisilom Prisli, a postoje neki detalji o njemu koje ne znaju ni najverniji fanovi. Uglavnom se oni odnose na mračnu, često prećutkivanu stranu njegove ličnosti.

 

  • Zaveo je Prisilu kada je bila devojčica


Čuvena je ljubavna priča Elvisa i Prisile Prisli, ali često se zaboravlja podatak o tome koliko su godina imali kad su se upoznali – ona je bila dete od 14 godina, a on zreo muškarac od 24.

 

Prisila i Elvis Prisli na svom venčanju
Prisila i Elvis Prisli na svom venčanjufoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Sreli su se dok je Elvis 1959. godine bio u vojnoj službi u Zapadnoj Nemačkoj, gde je Prisila živela s porodicom. Prvi susret dogodio se na jednoj žurki, a Prisila je kasnije pričala da joj je bilo "neprijatno i da se osećala posramljeno" u njegovoj blizini.

 

Njenim roditeljima je smetalo što je dolazila kući kasno kad bi se viđala s njim, ali oni su nastavili kontakt i nakon Elvisovog povratka u Ameriku. Ponovo su se sreli 1962. godine, a potom se venčali 1967, kada je Prisila napunila 22 godine.


Tokom braka joj nije bio veran, što je dovelo do njihovog razvoda 1973. godine.

 

Elvis i Prisila Presli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Presli
Elvis i Prisila Presli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Preslifoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia
  • Nije bila jedina maloletnica u njegovom životu


Dok je bio na vrhuncu slave, Prisila nije bila jedina tinejdžerka s kojom je Elvis povezivan.

 

Džoel Vilijamson, autor knjige "Elvis Prisli: Južnjački život", tvrdi da je Elvis dve godine pre prvog susreta s Prisilom, odveo tri 14-godišnjakinje na turneju. Tamo su se "tukli jastucima, golicali, ljubili i mazili", tvrdi biograf.


Takođe, Vilijamson navodi i da je Elvis imao devojku od 15 godina kada je on imao 19 i da je bio "opsednut devicama".

 

  • Pucao je u verenicu

 

Elvis je umeo da bude nasilan, tvrde njegovi biografi, a američki mediji pisali su o njegovom problematičnom odnosu s misicom Džindžer Alden. Bili su u vezi kada je muzičar imao 41 godinu, a lepotica 20, a navodno se Prisli užasno ophodio prema njoj.


Posle jede svađe, tražio je jednom od svojih zaposlenih da probuši gume na Džindžerinom automobilu da ne bi mogla da ode kući, a jednom prilikom je pucao u njen auto nakon što se odvezla.

 

Elvis Prisli tokom vojne službe
Elvis Prisli tokom vojne službefoto: DavidLay / BNPS / Profimedia

Par je, inače, bio veren, ali nisu stigli do oltara.

 

  • Drogirao je Prisilu

 

Elvis je važio za manipulatora i osobu opsednutu kontrolom u ljubavnim vezama, a brojni mediji pisali su da je drogirao Prisilu dajući joj amfetamine da bi ostala budna kako bi imali odnose duge.

 

Navodno je ona u jednom momentu tako postala i zavisna od droge, a on ju je fotografisao u takvim stanjima tokom odnosa i nakon razvoda joj poslao sve te fotografije u srebrnom koferu.

 

  • Tvrdnje o rasizmu

 

Mnogi izvori navodili su da je Elvis Prisli bio rasista, dok su neki od Afroamerikanaca koji su sarađivali s njim tvrdili da u tome nema istine.

 

Ipak, ostalo je zabeleženo kako je na koncertu u Norfoku, u Virdžiniji, Elvis ponižavao trio Sweet Inspirations, tamnoputih pevačica koje su ga pratile. Prokomentarisao je da "oseća miris zelenih paprika i luka", kao i da su njegovi pomoćni vokali "verovatno jeli somovinu". Potom je pretio da će jednu od njih da "išutira u d**e", a pevačice su zatim napustile binu.


Pevač se posle svega izvinio i rekao da je mislio da je ono što je rekao duhovito.

 

 

BONUS VIDEO Albino u emisiji Realna priča

 

makonda-tracker