životna priča

44 godine od smrti kralja ROKA: Elvis Presli bio je miljenik ŽENA, ali je samo Prisila ostavila trag

0

Kinematografsku karijeru započeo je 1956. godine, filmom "Voli me nežno", a ubrzo su usledile i role u komercijalnim, američkim ostvarenjima, koje su postale vanvremenske upravo zbog naslovnih numera i vokalnih sposobnosti multimedijalnog umetnika.

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Slavni muzičar i ikona dvadesetog veka - Elvis Presli na današnji dan 1977. godine napustio nas je nakon posledica srčanog udara, ali to nije sprečilo mnogobrojnu publiku da njegovo nemerljivo stvaralaštvo do danas čuvaju na pijedestalu istinskih vrednosti.

 

Elvis Aron Presli rođen je u Tupelu, Misisipiju, 8. januara 1935. godine, a već kao tinejdžer iskazivao je nesvakidašnji umetnički talenat, kada je izvodio afroameričke numere, koje do tada nisu doživele posebnu popularnost.

 

Čelnik produkcijske kuće "Sun Records" - Sem Filips, prepoznao je darovitost mlađanog Preslija, te mu je pružio priliku da u pratnji gitariste Skota Mura i basiste Bila Bleka bude jedan od začetnika ubrzanog spoja kantrija i R&B-а.

 

Nakon prvog singla 1956. godine “Heartbreak Hotel”, postao je planetarna zvezda, a novi prizvuk roka i energični nastupi proslavili su čuvenog muzičara. Tokom karijere prodao je više 150 miliona ploča, ali je zaigrao i u 33 filmska ostvarenja, koja se i danas repriziraju.

 

Kinematografsku karijeru započeo je iste godine, u kojoj je izdao i prvi singl, filmom "Voli me nežno", a ubrzo su usledile i role u komercijalnim, američkim ostvarenjima, koje su postale vanvremenske upravo zbog naslovnih numera i vokalnih sposobnosti čuvenog Preslija.

 

One koje su očarale sve generacije bile su "Return to Sender", "Can't Help Falling in Love", ali i magična "Viva Las Vegas".

 

Elvis Prisli
foto: Profimedia

 

Multimedijalni umetnik je bio miljenik dama širom sveta, ali mu je srce osvojila šarmantna, umilna Prisila Vagner, sa kojom se upoznao spletnom okolnosti na zabavi koju je organizovao u svom domu.

 

Crnokosa devojka neodoljivo ga se podsećala na majku Gladis, koju je prerano izgubio, te mu je na prvi pogled privukla pažnju, iako svojom pojavom nije bila nametljiva. Prisila je bila sigurna da ga nakon upoznavanja te večeri više nikada neće sresti, ali ga je svojom pojavom do teme mere zaintrigirala, da ju je ubrzo pozvao na ljubavni sastanak. 

 

Harizmatična tinejdžerka je tada imala samo 14 godina, ali su je izraženi atributi i oštre crte lica izdvajale od generacije. Prisilini roditelji bili su veoma zabrinuti zbog njihovog odnosa, jer je nakon prvog sastanka počela sudbinska romansa.

 

Elvis Prisli, Prisila Prisli
foto: Profimedia

Elvis je bio siguran da maloletnicu može oblikovati po svojim merilima, s obzirom na to da je bila nevina, čedna i veoma lepo vaspitana. Iako je njihov odnos bio na prvi pogled bajkovit, Presli je bio sklon prevarama, te ga je javnost pratila u stopu.

 

Prisila je bila do te mere opčinjena suprugom da je spekulacije o prevarama nimalo nisu zanimale, a ubrzo je ostala u blagoslovenom stanju.

 

Par je dobio ćerku Lisu Mari Prisli koja je krenula očevim stopama, a publici je poznata kao pevačica i kompozitorka.

 

Pre nešto više od godinu dana svet je iznenadila vest da je Elvisov unuk Bendžamin Kiou preminuo pod nerazjašnjenim okolnostima.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

makonda-tracker