jedno za drugim, odlaze mladi

KLETVA PORODICE PRISLI je odnela još jedan život: Smrt Elvisove ćerke – novo poglavlje tragične priče o kralju roka

0

Fanovi Elvisa Prislija veruju da je njegova porodica prokleta jer su mnogi njeni članovi umrli iznenada i mladi

Elvis i Prisila Prisli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Presli
Elvis i Prisila Prisli 1968. godine, nakon rođenja ćerke Lise Mari Preslifoto: The Hollywood Archive / Hollywood Archive / Profimedia

Lisa Mari Prisli, ćerka kralja roka Elvisa Prislija i njegove supruge Prisile Prisli, preminula je u 55. godini nakon srčanog zastoja, zbog kog je hospitalizovana nekoliko sati ranije.


Prisila Prisli i porodica Prisli su šokirani i očajni zbog tragične smrti njihove voljene Lise Mari – navedeno je u zvaničnom saopštenju. – Oni su duboko zahvalni svima na podršci, ljubavi i molitvama i mole za privatnost u ovom teškom trenutku.


Ovo je, inače, još jedna iznenadna tragedija u porodici Prisli, koja je pretrpela mnogo bolnih udaraca u prošlosti – toliko da internet bruji o "prokletstvu Prislijevih".

 

Lisa Mari Prisli preminula je nakon srčanog zastoja
Lisa Mari Prisli preminula je nakon srčanog zastojafoto: Chris Delmas / AFP / Profimedia

Život Lise Mari obeležen je smrću i tragedijom od ranih dana, a upravo je ona bila ta koja je pronašla svog oca Elvisa Prislija mrtvog na podu kupatila u avgustu 1977. godine. Imala je tada samo devet godina, a njen otac preminuo je vrlo mlad, tek u 43. godini.


Mnogi fanovi Prislijevih veruju da je porodica Prisli ukleta, na sličan način na koji se to priča o Kenedijevima već decenijama, a smrt Lise Mari samo je dolila ulje na vatru ove teorije.

 

Elvis, njegov brat i njihovi roditelji preminuli su mladi. Kralj rokenrola rođen je u Misisipiju 8. januara 1935. godine, i to kao blizanac. Njegov identični brat blizanac Džesi, koji je došao na svet 35 minuta pre njega, bio je mrtvorođen. Trenutak u kom je Elvisova majka Gledis shvatila da srce njene bebe ne kuca bio je razoran: odveo ju je u alkoholizam i, potom, u preranu smrt sa 46 godina.

Za života, Gledis je volela Elvisa nežnom majčinskom ljubavlju, ohrabrivala ga i verovala da je rođen za velike stvari. Svu svoju pažnju koju je spremala za dvoje dece poklonila je Elvisu, a umrla je premlada. Isto tako naglo otišla su i trojica njene braće, svi u četrdesetim. I njen suprug Vernon preminuo je iznenada, kada je sa 63 godine doživeo srčani udar, dve godine nakon sinovljeve smrti.


Elvisova ćerka Lisa Mari dobila je četvoro dece, a 2020. godine ostala je bez sina Bendžamina. On je – u istom kupatilu u kom je Lisa Mari pronašla svog mrtvog oca – izvršio samoubistvo kada je imao samo 27 godina.

 

Bendžamin Kio, sin Lise Mari Prisli, izvršio je samoubistvo 2020. u kupatilu u kom je umro njegov deda Elvis
Bendžamin Kio, sin Lise Mari Prisli, izvršio je samoubistvo 2020. u kupatilu u kom je umro njegov deda Elvisfoto: lisampresley, Instagram

Njen sin je pucao sebi u usta usred rođendanske zabave svoje devojke, a spekulisalo se da je to učinio pred njom.


I dalje očajna i skrhana zbog ovog tragičnog gubitka, i Lisa Mari je umrla neočekivano i mlada. Nakon što joj je pozlilo, u njen dom je pozvana hitna pomoć, posle čega je hospitalizovana, ali je ubrzo konstatovana smrt.

 

 

makonda-tracker