zaboravljene simpatije

Samo JEDAN GLUMAC (ali kakav!), fudbaleri, muzičari... Ovo su najbolji frajeri Jugoslavije, prema anketi iz 1979. godine

0

Lista zvanično najatraktivnijih muškaraca jugoslovenske javne scene krajem sedamdesetih godina otkriva koliko se ukus devojaka promenio proteklih decenija

među jugoslovenima koje su žene obožavale bili su muškarci za kojima bi i današnje devojke uzdisale
među jugoslovenima koje su žene obožavale bili su muškarci za kojima bi i današnje devojke uzdisalefoto: Moomusician/Shuttestock, Matija Jovanovic/Shutterstock, Glossy

Ako danas pitate devojke u Srbiji ko su najatraktivniji muškarci javne scene, verovatno ćete čuti imena glumaca Milana Marića, Miloša Bikovića, Miloša Timotijevića, Aleksandra Radojičića, Vuka Kostića, Viktora Savića...


Međutim, u staroj Jugoslaviji, glumci nisu bili toliko obožavani među damama, koje su simpatije tražile među muzičarima, najčešće rokerima, a provukao se tu i poneki fudbaler i, zanimljivo, u samom vrhu je samo jedan glumac.


Čuveni jugoslovenski magazin "Zdravo" sproveo je davne 1979. godine anketu u kojoj su birali savršenog Jugoslovena, a čitateljke su glasale za svoje miljenike.

 

Ovo su rezultati, koji će vam sigurno biti zanimljiviji...


7. Rade Zalad

 


Fudbaleri su uvek bili posebno voljeni na našim prostorima, pa je to bio slučaj i dok smo živeli u velikoj, staroj državi. Krajem sedamdesetih, na devojke je poseban utisak ostavljao golman Rade Zalad, poznati Pančevac koji je u to vreme nastupao za FK Partizan.


6. Voja Brajović

 

Voja Brajović kao Tihi u seriji 'Povratak Otpisanih'
Voja Brajović kao Tihi u seriji "Povratak Otpisanih"foto: Domace serije i filmovi/Youtube printscreen

Jedan od retkih glumaca koji su uspeli da se uguraju u društvu muzičara bio je legendarni Tihi iz "Otpisanih", odnosno glumac Vojislav Voja Brajović, koji je i danas među najšarmantnijim muškarcima Balkana. On iza sebe ima jedan brak, a po drugi put se oženio mlađom koleginicom.


5. Đorđe Balašević

 


Panonski mornar je krajem sedamdesetih bio jedna od najvećih zvezda Jugoslavije, a mnoge devojke željno su čekale novi broj časopisa "Zdravo" kako bi videle njegovu novu fotografiju. Međutim, do samog kraja njegovo srce pripadalo je samo supruzi Oliveri...

 

4. Dušan Savić

 


Popularni as Crvene zvezde Dule Savić bio je miljenik Jugoslovenki među fudbalerima u to vreme, a on je na njihovu žalost rano pronaša ljubav svog života – Marina Rajević Savić.

 

  • 3. Goran Bregović

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🦇 (@divljedugme)


Osnivač grupe Bijelo dugme bio je te 1979. na vrhuncu popularnosti u Jugoslaviji, a i danas spada u najveće zvezde Balkana. On je već godinama u braku sa Dženanom Sudžukom, a pre nego što ju je upoznao osvojio je srca mnogih poznatih lepotica.


2. Mirza Delibašić

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by 🏀 (@europerules)


Jedan od najboljih evropskih košarkaša, koji se u svet otisnuo iz tuzlanske Slobode, a najveće uspehe postigao je u Španiji, gde je za kratko vreme ostavio dubok trag.


1. Vlado Kalember

 

Vlado Kalember u mladosti
Vlado Kalember u mladostifoto: Instagram Printscreen

Vlado Kalember, frontmen Srebrnih krila , jedne od omiljenih jugoslovenskih rok grupa, ostao je do danas jedan od najpoželjnijih muškaraca na prostorima bivše države.

 

Zagrepčanin lepog lica i beskrajne harizme ima raskošan glas, pa ne čudi što sui mnoga kolena klecala zbog njega od Vardara do Triglava.

 

 

BONUS VIDEO Jugoslavija na Evroviziji

 

makonda-tracker