uvek prelepa

Ovo je pogled koji se ne zaboravlja: Danica Ristovski je u mladosti bila lepotica bez premca

2

Glumica Danica Ristovski jedna je od najvećih dama naše javne scene i žena koja ostavlja utisak lepotom, a tako je od samog početka njene karijere

popularna glumica danica ristovski
popularna glumica danica ristovskifoto: Antonio Ahel/ATAImages

Popularna glumica Danica Ristovski proteklih godina spada u miljenice domaće publike zbog svojih uloga u popularnim serijama "Igra sudbine" i "Zakopane tajne".


Šarmantna, uvek nasmejana i otmena, ona je s lakoćom osvojila srca gledalaca, kao što radi tokom čitave karijere.


Danica ima iza sebe veliki broj televizijskih i filmskih uloga, ali je najviše njih zabeležila u pozorištu, u kom vredno radi još od navršenih studija glume.

 

Ona je prvakinja Beogradskog dramskog pozorišta, u kom ju je publika gledala u predstavama "Dugo putovanje u Jevropu", "Kad su cvetale tikve", "Moskvičem do pakla", "Draga Jelena", "Trpele"...


Na početku njene karijere gledali smo je ispred kamere nešto više, a tada je zabeležila uloge u nekim od ostvarenja koja su danas kultna, između ostalih u "Vrućem vetru", "Pozorištu u kući" i "Svetozaru Markoviću".


Jedan od filmova u kojima je bila najzapaženija svakako je "Dvoboj za južnu prugu", koji je snimila kao 22-godišnjakinja i u kom je oduševila i talentom i lepotom.

 

1 / 5 Foto: Youtube Printscreen


"Dvoboj za južnu prugu" je ostvarenje iz 1978. godine, čiju režiju potpisuje Zdravko Velimirović, a scenario Puriša Đorđević i Zdravko Velimirović. U pitanju je stari partizanski film s Dragomirom Bojanićem Gidrom u glavnoj ulozi, a Danica Ristovski tada je igrala mladu lepoticu Jelenu.

 

Danica ristovski u filmu 'Dvoboj za južnu prugu'
Danica ristovski u filmu "Dvoboj za južnu prugu"foto: Youtube Printscreen

Ona je, inače, u filmu potpisana kao Danica Kotorčević, budući da je ovu ulogu ostvarila pre udaje za glumca Lazara Ristovskog, od kog se nedavno rastala posle 42 godine ljubavi.

 

 

BONUS VIDEO DANICA RISTOVSKI: Trudim se da budem nevidljiva na setu sa Lazom

 

 

 

makonda-tracker