stara fotografija

Imala je 28 godina i bila primer PRIRODNE LEPOTE: Ovako je izgledala Seka Sablić 1970. godine

5

Mada je od tada prošlo 53 godine, Seka Sablić pojavila se u filmu "Burduš", a i dalje se pamti njena prirodna lepota.

seka sablić iza sebe ima mnoštvo uloga, a na početku svoje karijere igrala je u filmu 'burduš'
seka sablić iza sebe ima mnoštvo uloga, a na početku svoje karijere igrala je u filmu "burduš"foto: Dragana Udovičić

Jelisaveta Seka Sablić je verovatno naša najveća domaća komičarka. Bilo da pomislimo na neke od uloga s početka njene karijere, ili čuvenu Kristinu, ili one kasnije, poput Vere u "Ljubav, navika, panika", dovoljno je da nam izmami osmeh.

 

Nekrunisana "kraljica komedije" već duže od 50 godina je prisutna na domaćoj glumačkoj sceni, gde važi za jednu od najpoznatijih diva srpskog glumišta.

 

O njenom privatnom životu ne zna se mnogo, osim da ima sina Stefana i ljudi, pričajući o njoj, uglavnom pomisle na nju onakvu kakva je danas. Međutim, malo ko se seća kako je Seka izgledala kad je bila mlada...

 

Seka je danas, zasigurno, jedna od najpopularnijih i najvoljenijih glumica cele Jugoslavije. Put ka blistavoj karijeri joj je otvorila uloga Kristine u kultnom filmu Maratonci trče počasni krug, a pored mnogobrojnih velikih uloga, mlađe generacije je pamte i kao sekretaricu Marijanu iz Srećnih ljudi.

 

Članica Ateljea 212 je postala 1968. godine i nakon toga je počela da niže sve veće i zapaženije uloge.

 

19770. godine, odglumila je ulogu pevačice Rajke u filmu "Burduš", pored Dragomira Bojanića Gidre. Ona je tada u čuvenoj sceni otpevala pesmu "Daj mi čašu rakije", a mnogi će se iznenaditi da se prisete kako je glumica izgledala pre čak 53 godine.

 

1 / 10 Foto: Youtube Printscreen / kaznime123

 

Ona je vrlo prepoznatljiva, pa bi se reklo da se ništa suštinski nije promenilo na njenom licu, izuzev godina, a Seka je pravi primer prirodne lepote.

 

 

Bonus video

Seka Sablić s porodicom na odmoru:

 

makonda-tracker