(foto)

Devojke bi danas uzdisale za njim: Ovako je Tanasije Uzunović izgledao s 25 godina — i bio NAJBOLJI frajer među glumcima

2

Znate li kako je srpski glumac Tanasije Uzunović izgledao pre gotovo 40 godina?

tanasije uzunović decenijama se bavio glumom
tanasije uzunović decenijama se bavio glumomfoto: Stefan Tomasevic/ATAImages

Čuveni srpski glumac Tanasije Uzunović preminuo je početkom 2023. godine, što je bio veliki gubitak za domaću glumačku scenu.

 

On je tokom svoje karijere ostvario veliki broj različitih uloga na filmu i u pozorištu, ali ga publika najskorije i najbolje pamti po seriji Moj rođak sa sela, gde je tumačio lik Rajka Maleševića.

 

Imao je ulogu u jednom od nastavka Južnog vetra, a dobitnik je i Sterijine nagrade i Oktobarske nagrade grada Beograda. Tokom života se ženio tri puta i ima ćerku Sofiju, a sam je govorio da se za potomstvo borio do pedesetih godina.

 

Jedan incident obeležio je karijeru ovog glumca, a u pitanju je sukob s Ivanom Bekjarevim, koji je 2011. godine prerastao u fizički nasrtaj. Naime, dvojica glumaca su se fizički obračunali posle predstave "Karolina Nojber" u Nardnom pozorištu, kada je napravljen koktel za glumce. Tada se saznalo da su glumci u lošim odnosima nekoliko godina i obojica su imali su drugačije viđenje incidenta, a jasno je da ni jedan ni drugi nemaju lepo mišljenje o ovom drugom kolegi.

 

tanasije uzunović i ivan bekjarev bili su klasići na fakultetu, ali život su završili u lošim odnosima
tanasije uzunović i ivan bekjarev bili su klasići na fakultetu, ali život su završili u lošim odnosimafoto: Aleksandar Jovanović Cile, Marina Lopičić

No, kako su obojica preminuli u međuvremenu, sve te stvari ostaju kao trag uspomene u prošlosti. Ipak, iako je Tanasije jednom prilikom izjavio da njihov sukob datira od 1998. godine, oni se znaju mnogo duže.

 

 

Jedna stara fotografija iz 1967. godine prikazuje ih zajedno na fotografiji, uz opis da je u pitanju Klasa Fakulteta dramskih umetnosti. Tanasije se nalazi u gornjem levom uglu, a u komentarima mnogi pišu da je zaista bio prelep mladić, od tadašnjih 25 godina. Tu su i Ceca Bojković, Josif Tatić, Branko Cvejić...

 

 

Bonus video

Iva Štrljić o kolegama, deci poznatih glumaca:

 

makonda-tracker