šta danas radi prelepa glumica?

Bila je jedna od NAJLEPŠIH Jugoslovenki, pa NESTALA pre tridesete: Gde je danas glumica koja nas je očarala osamdesetih?

0

Osamdesetih je bila jedna od najlepših Jugoslovenki, a onda je odlučila da započne novi život van Srbije i promeni zanimanje.

savina geršak glumila je u voljenim jugoslovenskim filmovima i bila jedna od najlepših žena tog doba
savina geršak glumila je u voljenim jugoslovenskim filmovima i bila jedna od najlepših žena tog dobafoto: Youtube Printscreen

Prelepa glumica Savina Geršak bila je jedna od onih Jugoslovenki koja je postizala velike uspehe na svim poljima, u svetu glume, u modelingu, sportu.  

 

Ona je bila jedna od najlepših žena osamdesetih, a mnoge muškarce (i žene) očarala je već na prvi pogled. Mada je sve slutilo na to da će njena karijera biti vanserijska, ona je još pre tridesete godine odlučila da se povuče iz javnog sveta.

 

Danas živi van Srbije i bavi se totalno drukčijim poslom.

 

Savina Geršak glumom je počela da se bavi sasvim slučajno, a kada je bila na samom vrhuncu slave, zauvek se povukla iz tog sveta.

 

— Poslednji film sam snimila 1990. godine u Americi. Inače, snimila sam ukupno petnaest filmova, tri sa Živkom, a dva u Ljubljani s Božom Šprajcom. Posle toga sam otišla u Rim i odatle sam išla u Ameriku i snimala filmove — istakla je ona.

 

Rođena u Ljubljani 1963. godine, Savina je kao tinejdžerka ušla krupnim koracima u svet sporta: aktivno je igrala tenis i već kao mlađa juniorka beležila je zapažene rezultate.

 

 

Sa 16 godina bila je zvanično treća teniserka u zemlji, pa se u tom periodu preselila u Štutgart i počela da nastupa na profesionalnim turnirima po Evropi. Ipak, sudbina joj nije odredila da postane šampionka; vratila se 1981. godine u Ljubljanu i upisala studije engleskog jezika.

 

Pored toga, prelepa Savina povremeno se bavila i modelingom, u lokalnim okvirima. I tada se desio obrt: nije ni završila prvu godinu studija, a već je dobila glavnu ulogu u filmu Živka Nikolića "Smrt gospodina Goluže" (1982).

 

Kad je ugledao njene fotografije, Nikolić je uzviknuo: "To je ono pravo!"

 

 

Kod Nikolića je glumila u čuvenom filmu "Čudo neviđeno" (1984), a potom i u političkoj drami "U ime naroda".

 

 

Uloga u filmu "Čudo neviđeno" Živka Nikolića iz davne 1984. godine bila je za nju svojevrsna prekretnica, jer se tu pojavila potpuno gola. Zbog scene u kojoj se naga kupa u jezeru odmah je postala predmet obožavanja.

 

U periodu od 1988. do 1990. Savina Geršak pojavila se u ukupno sedam filmskih naslova, uglavnom produciranih u Italiji, između ostalih, u ostvarenjima, "Ponoćna jurnjava" (1990) i "Ugriz" (1989).

 

 

Kada je imala 28 godina, prelepa Savina napustila je glumu, a jugoslovenski film ostao je bez jedne od najvećih lepotica. Studije engleskog nije završila, ali je umesto toga upisala psihologiju i diplomirala u Rimu, gde je nastavila da živi i radi.

 

savina geršak najveću slavu postigla je ulogom u filmu 'čudo neviđeno'
savina geršak najveću slavu postigla je ulogom u filmu "čudo neviđeno"foto: Youtube Printscreen

Profesionalno se bavi psihoterapijom, koja je njena velika ljubav.

 

— Završila sam studije psihologije. Htela sam da studiram, to mi je bila velika želja. Uvek me je privlačila medicina. Ukupno 11 godina škole, jer je pet godina fakultet i šest godina usavršavanja. Sada sam psiholog-psihoterapeut. Sa jednim kolegom imam svoju ordinaciju u Rimu — rekla je Savina Geršak ranije za "Dnevni avaz".

 

 

Savina ima dvoje dece, blizance, sina Dijega i ćerku Irmu, a rodila ih je sa 44 godine i postali su joj najveća životna sreća.

 

— Oni su najdraža i najlepša stvar u mom životu koja mi se desila. Najlepše od svega je postati majka. To mi je najveće zadovoljstvo. Sin igra tenis, a oboje slikaju — naglasila je tada Savina.

 

BONUS VIDEO

Šta danas misli čuvena Jugoslovenka?

 

 

makonda-tracker