od novinarke do trona

Sećate li se kako je kraljica Leticija izgledala pre udaje? Menjala se toliko da su TRIPUT pravili njene voštane figure

0

Prvi put je figura supruge španskog kralja promenjena nakon njene operacije nosa, a budući da je ona nastavila značajno da se menja i danas više ne liči na staru sebe, za time se ponovo javila potreba u Muzeju voštanih figura

Španska kraljica Leticija, supruga kralja Felipea VI, jedna je od zvanično najbolje odevenih žena na svetu
Španska kraljica Leticija, supruga kralja Felipea VI, jedna je od zvanično najbolje odevenih žena na svetufoto: Miguel Cordoba / Sipa Press / Profimedia

Nakon što neko ko inače pripada "običnom" građanstvu uđe u kraljevsku porodicu, uglavnom je pred njim veliki preobražaj, što smo imali priliku da vidimo na primeru Kejt Midlton i Megan Markl, supruga britanskih prinčeva Vilijama i Harija, zatim princeze Šarlin od Monaka i mnogih drugih.


Buduće princeze i kraljice koje su odrasle "kao sav normalan svet" drastično menjaju način života i odevni stil, lišavaju se društvenih mreža, ostavljaju svoje već izgrađene karijere i posvećuju se humanitarnim programima...


Jedna od njih bila je i kraljica Leticija od Španije, supruga španskog kralja Felipea VI, a njena fizička transformacija bila je tako postepena da je tek u poslednje vreme posebno primetno koliko se promenila.

 

Kako sada piše Daily Mail, uz to što je promenila životni i modni stil i frizuru, nekadašnja novinarka išla je 2008. godine na rinoplastiku, ali oblik nosa nije jedino što danas izgleda drugačije na kraljici Leticiji.


Španska kraljica, koja danas ima 50 godina, toliko se promenila da je njena voštana figura u Muzeju voštanih figura u Madridu postavljana tri puta. Prvi put je ona napravljena 2004. godine, a nakon toga je zamenjena još dvaput.

 

Španska kraljica Leticija i kralj Felipe u jednom od svojih prvih susreta, 2003. godine
Španska kraljica Leticija i kralj Felipe u jednom od svojih prvih susreta, 2003. godinefoto: TVE / AFP / Profimedia

Kako je saopštila Palata, Leticija se podvrgla operaciji nosa iz zdravstvenih razloga, a ona je uticala na njen izgled toliko da je Muzej tražio da se izradi njena nova figura jer više nije izgledala kao žena koja se udala za Felipea od Španije.

Potom je to opet učinjeno 2017. "zbog kraljičinih fizičkih promena".

Nije poznato šta je još tačno kraljica Leticija menjala na svom licu proteklih godina, ali je očigledno da izgleda mnogo drugačije nego kada je, kao istaknuta španska novinarka, stupila u vezu s današnjim suprugom

.
Sada već davne 2002. godine, ona je Špancima bila poznata kao Leticija Ortiz Rokasolano, novinarka koja se bavi međunarodnim temama na španskom medijskom javnom servisu (Televisión Española), a iza sebe je imala rad i na kanalu CNN+. Izveštavala je o napadu na Njujork 9. septembra 2001. i ratu u Iraku i sličnim važnim svetskim temama, a iza sebe je već imala jedan brak.

 

Sedmog avgusta 1998. godine, ona se udala za pisca i srednjoškolskog profesora književnosti Alonsa Gerera Pereza nakon godinu dana veze. Ipak, par se razveo već 1999. godine.


S tadašnjim princem Felipeom upoznala se na njegovu inicijativu, nakon što je on zamolio svog prijatelja Pedra Erkisiju, poznatog novinara, da organizuje večeru i na nju pozove lepoticu. Ona je iste večeri dala svoj broj telefona princu, ali veza nije počela odmah, već nekoliko meseci kasnije.

U narednom periodu Leticija i Felipe počeli su da se viđaju, a veza se odvijala u tajnosti, zbog čega je pravi šok za Špance bila je objava 1. novembra 2003. godine da se princ od Asturije verio s poznatom novinarkom.

 

Ne samo što se nikad ranije nije dogodilo da se prvi u liniji za tron ženi nekim ko nije plave krvi, već je Leticija iza sebe imala brak i mnogi nisu odobravali njihovu veridbu. Kralj Huan Karlos i kraljica Sofija, Felipeovi roditelji su, međutim, stajali uz zaljubljeni par i podržavali ih.


Felipe i Leticija venčali su se u Katedrali Almudeni u Madridu 22. maja 2004. godine, a danas su roditelji dveju tinejdžerki – princeze Leonor, koja će jednog dana sesti na očev presto, i princeze Sofije.

 

U galeriji se podsetite kako kraljica Leticija izgleda danas.

1 / 8 Foto: R. del Campo / Goff Photos / Profimedia

 

 

BONUS VIDEO Princ Filip i princeza Danica Karađorđević o pokojnoj britanskoj kraljici Elizabeti II

 

makonda-tracker