(video)

Njena reakcija je jednako iznenađenje: Ambasador Irana ODBIO DA SE RUKUJE sa španskom kraljicom Leticijom!

0

Društvene mreže preplavio je kratak snimak s kraljevskog prijema u palati Zarzuela na kom se supruga kralja Felipea VI našla u vrlo neprijatnoj situaciji

Kraljica Leticija od Španije obično se rukuje sa svim zvanicama u palati
Kraljica Leticija od Španije obično se rukuje sa svim zvanicama u palatifoto: EPA-EFE/Chema Moya / POOL POOL


Kralj Felipe i kraljica Leticija organizovali su prijem za španski diplomatski kor i ambasadore stranih zemalja u Španiji, na čijem su početku stajali i pozdravili svoje zvanice.


Usred prijatnog rukovanja i kratkog ćaskanja dogodila je jedna vrlo nezgodna i nesvakidašnja situacija za kraljicu: ambasador Islamske Republike Iran Hasan Gašgavi rukovao se sa kraljem, a potom odlučio da ne pruži ruku njegovoj supruzi kraljici Leticiji.


Umesto toga, Gašgavi je stavio ruku na grudi i klimnuo glavom, što se u njegovoj zemlji smatra pristojnim gestom prilikom pozdravljanja sa ženom, ali ovaj gest nije naišao na odobravanje na društvenim mrežama.

Dok neki ocenjuju njegov potez kao "manjak poštovanja", drugi ukazuju na to da je "pogled kraljice Leticije rekao više od hiljadu reči".

 

Španska kraljica Leticija bila je zatečena, ali je ostala hladnog izraza lica
Španska kraljica Leticija bila je zatečena, ali je ostala hladnog izraza licafoto: EL MUNDO, Twitter

Ipak, španska kraljica se brzo snašla, sakrila iznenađenje i ostala staložena.


Prema iranskim kodeksima ponašanja, muškarac i žena se neće rukovati ukoliko ona nije prva pružila ruku, tvrdi Dejli mejl, i ako muškarac nije spreman da uzvrati na isti način. Istina, Leticija od Španije nije prva pružila ruku iranskom ambasadoru.


Hasan Gašgavi je ostao dosledan svojoj odluci da se ne rukuje sa ženama otkako je stupio na funkciju ambasadora u ovoj zemlji 2019. godine, a proteklih godina se diplomatski vrh svakako nije često rukovao zbog mera prevencije širenja kovida.

 

Španska kraljica je, inače, i u ovoj prilici oduševila svojim stilom, a pojavila se u beloj bluzi s pussy mašnom i dubokoj puderastoj pink suknji.

 

1 / 5 Foto: Europa Press/ABACA / Abaca Press / Profimedia

 

 

makonda-tracker