nije dajana, a nije ni kejt

Vez od srebra i zlata, najfinija svila, a cena – "SITNICA": Znate li ko je nosio NAJSKUPLJU VENČANICU ikada?

0

Ova venčanica ne može da priđe ni jednoj koju smo imali prilike da vidimo na princezama i kraljicama 

foto: ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia
foto: ANGEL DIAZ / AFP / Profimedia

Uprkos skromnosti koju je godinama unazad pokazala lepa kraljica od Španije Leticija na jednom odevnom komadu nije želela da štedi.

 

U pitanju je bila venčanica koju je nosila na venčanju sa španskim kraljem Felipeom VI (tada princom od Asturije). Ovu neverovatnu haljinu dizajnirao je Manuel Pertegaz, koji je tada imao 80 godina.

 

Ova neverovatna kreacija nastala je pod budnim okom ovog vrsnog dizajnera, a za njenu izradu je korišćena najkvalitetnija svila koja je bila ukrašena ljiljanima, koji su bili izvezeni zlatnim i srebrnim nitima.

 

 

Iako na je imala kraći šlep od onog koji je nosila princeza Dajana, ovaj detalj je bio toliko lep da je zasenio sve venčanice koje su do tada viđene. Osim ovih prelepih detalja, venčanica kraljice Leticije ponela je titulu najlepše, ali i najskuplje haljine koju je kraljevska porodica imala.

 

Nju su krasili dugački rukavi i umeren dekolte, a imala je i pomalo ekscentrične ukrasi u vidu revera. Kraljica je za ovu priliku od Felipeove majke Sofije pozajmila prusku tijaru s dijamantima, a budući suprug joj je darovao veo dugačak tri metra i širok dva.

 

1 / 8 Foto: Profimedia

 

Ova prelepa, neobična haljina svojom cenom ostavila je svet bez daha. Mnogi su mislili da su princeza Dajana i Kejt Midlton preterivale, ali nakon što je otkriveno koliko je koštala venčanica kraljice Leticije, sve te tvrdnje su pale u vodu.

 

Dajanina venčana haljina s potpisom Dejvida i Elizabet Emanuel je koštala oko 115.000 dolara, dok je Kejt svoju s potpisom modne kuće Aleksander Mekvin koju je kreirala Sara Barton platila oko 434.000 dolara. Već i od ovih cifara se mnogima muti u glavi, a šta ćete tek reći kada čujete da je za venčanicu kraljice Leticije bilo je potrebno izdvojiti čak 6.600.000 evra!

 

Neki bi rekli rasklalašno, drugi bahato, a možda je jedini pravi komentar ipak samo - damski i kraljevski!

 

 

 

makonda-tracker