izenadila sve

Bila je "živi leš", borila se sa anoreksijom i anksioznošću: Nećaka Đanija Versaćea izgledom zaprepastila svet

0

Nakon smrti oca poželela je samo da bude NIKO!

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Te 1997. godine Đanija Versaćea je ubio Endru Kunanan ispred kapije svoje luksuzne rezidencije Casa Casuarina, a njegova smrt je ostavila modni svet u šoku.

 

Sa samo 50 godina, dostigao je vrhunac svog života i oblačio je mnoge velike zvezde kao što su Erik Klepton, Naomi Kembel i princeza Dajana.

 

Na njegovoj sahrani u milanskoj gotskoj rimokatoličkoj katedrali retko ko je obraćao pažnju na jedanaestogodišnjakinju obučenu u crno koja je stajala i tiho plakala.

 


Prelepa devojčica tokom godina Alegra Versaće uplela se u tešku bitku sa svojim demonima, pretvarajući se u živi leš i okrećući leđa svemu što zna i voli.

 

Ali 2022. godine, povučena milijarderka primećena je u javnosti prvi put posle nekoliko godina dok je šetala sa misterioznim čovekom milanskim parkom Montaneli.


Ona se nije pojavila u drami "Ubistvo Đanija Versačea: Američka zločinačka priča", jer je njena majka tražila od režisera Rajana Marfija da scenu koju je snimio sa modnom naslednicom obriše, kako njena ćerka ne bi bila prikazana u seriji.

 

Kako je veoma retko izlazila u javnost, ovo je verovatno bio majčinski pokušaj da zaštiti ćerku koja je u prošlosti patila od anoreksije i iscrpljujuće anksioznosti.

 

Bila je na ivici smrti, jer ju je anoreksija ubijala
Bila je na ivici smrti, jer ju je anoreksija ubijala foto: Profimedia

 

Govoreći o njoj, bivša radnica je rekla:

 

- Ako Alegra vidi svoje fotografije ili sebe na TV-u, gubi razum. Ima telesni dismorfni poremećaj. Kažu da ima posao u kompaniji, ali ona zapravo ništa ne vodi u Versaćeu.

 

Oni koji su znali za njeno odrastanje i njene karakteristike neće biti previše iznenađeni. Odgajana izvan Milana sa svojim mlađim bratom Danijelom, opisivana je kao 'ozbiljno, razumno i bistro' dete, 'sa kosom u pramenovima i nosom u knjizi.' Elton Džon, koga je obožavala i zvala 'ujak', čak joj je poklonio i svoj prvi klavir.

 

Drugi aspekti njenog detinjstva takođe ukazuju na studioznu devojčicu. Provela je devet godina učeći balet, a njen ujak Santo joj je čak dao rođendanski poklon da igra sa baletskom legendom Morisom Bežarom. Ali ona je takođe bila indoktrinirana porodičnim ekscentričnim osećajem za modu.

 

Patila je što nije obična devojka, krila se od sveta
Patila je što nije obična devojka, krila se od sveta foto: Profimedia

 

U razgovoru za Harper's Bazaar 2007. Donatela je rekla:

 

- Bila je najbolje obučena devojčica u Milanu, a Alegra je priznala: „Mama me je obukla u svilu da bih išla u osnovnu školu. U vrtiću su me poslali kući jer nisam mogla ne slikam prstima u svojoj haljini.

 

Nakon smrti ujaka, Donatela je odmah potražila savet za svoju ćerku, ali ona više nikada nije bila ista Đanijeva smrt ju je uništila. Kako je vreme odmicalo svaka slika Alegre je prikazivala kako naslednica postaje sve mršavija i mršavija.

 

Porodica je 2007. godine konačno objavila saopštenje u kojem je pisalo:

 

Majka je plaćala skupa lečenja, ali je bilo neizvesno i teško
Majka je plaćala skupa lečenja, ali je bilo neizvesno i teško foto: Profimedia

 

- Naša ćerka Alegra se godinama bori sa anoreksijom, veoma ozbiljnom bolešću. Ona dobija najbolju moguću medicinsku negu da joj pomogne da prebrodi ovu bolest i dobro reaguje.

 

U više navrata govorila je kako je samo želela da bude niko, ali to nije bilo moguće, uvek je bila Verasće.

 

Njena majka je bila žestoko zaštitnički nastrojena prema njoj i navodno joj nije dozvolila čak ni da vozi auto. Ali pored preterane zaštite, ono što je verovatno imalo veći uticaj na Alegrin život bila je sklonost njene majke kokainu. Donatela je priznala za Vogue da se navukla na drogu koja izaziva veliku zavisnost 1987. nakon što im je predstavljena na Versaće modnim zabavama u Njujorku i Los Anđelesu.

 

Bolest je uzela toliko maha da nije želela da gleda svoj odraz u ogledalu
Bolest je uzela toliko maha da nije želela da gleda svoj odraz u ogledalufoto: Profimedia

 

Iako Đani nije sam učestvovao u drogi, bila je javna tajna da se ona u izobilju koristila na Versače žurkama.

 

Donatela bi prestala da uzima drogu na neko vreme, ali bi je joj se opet vratil. Stvari su postale toliko ozbiljne da je Elton Džon morao da interveniše na Allegrinom 18. rođendanu.

 

Alegra je od tada odustala od glume zato što „mrzi Los Anđeles“. Prodala je dve kuće koja je nasledila od svog ujaka, povukla se u sebe i patila.

 

I danas je 37-godišnju naslednicu gotovo nemoguće videti u javnosti, ali ovih dana su se pojavile njene nove fotografije na kojima izgleda potpuno oporavljeno. 

 

Sudeći po novim slikama njena mržnja prema Los Anđelesu je vremenom iščezla, jer su je fotografi zatekli baš u tom gradu, lepšu nego ikad. Kako izgleda pogledajte u galeriji koja sledi.

 

1 / 5 Foto: Wil Roberts / SplashNews.com / Splash / Profimedia

 

Bonus video:

 

Šta je Arijana Grande rekla na optužbe da promoviše anoreksiju?

 

makonda-tracker