Suprotno očekivanjima

Bila je MILJENICA I MUZA Đanija Versaćea, a nakon njegove smrti, preživela je DRAMU: Danas se NASLEDNICA MODNE IMPERIJE vraća NA VELIKA VRATA

0

Miljenica Đanija Versaćea, njegova sestričina Alegra, koja je godinama krila da nosi slavno prezime, vraća se na modnu scenu linijom za mlade nazvanom vrlo simbolično "Suprotno očekivanjima".

Alegra Versaće
Alegra Versaćefoto: Profimedia

Modna kuća Versaće ove godine slavi 40. rođendan, a na veliku godišnjicu Alegra Versaće, miljenica ujaka Đanija, napokon je odlučila da se pozabavi porodičnim biznisom, prenosi Stil.

 

Naziv jesenje kampanje Versaćeove mladalačke linije Versus je “Suprotno očekivanjima”, tako da je u skladu s tim nazivom i Alegrin povratak sasvim neočekivan. Većinska vlasnica kuće stilizovala je crno-belu odeću, iako je još pre godinu izjavljivala da ne želi da ima nikakve veze s modom.

 

Iako je to daleko od angažmana njene majke Donatele Versaće, Alegrin dizajn sigurno će oduševiti sve ljubitelje Versaćea jer sa sobom donosi osveženje iz ove modne kuće. Ponosnu majku srećnom je učinio ćerkin povratak i činjenica da se u njenoj luksuzno uređenoj kancelariji, koja je sva u staklu i mermeru u milanskoj ulici Borgospeso, konačno upalilo svetlo.

 

Alegra sa majkom Donatelom Versaće
Alegra sa majkom Donatelom Versaćefoto: Profimedia

Kada se u dvadesetoj godini preselila u Njujork da bi studirala francuski, istoriju umetnosti i pozorišnu umetnost, Alegra se vrlo retko pojavljivala u prostorijama porodične firme.

 

Jednom Versaće, uvek Versaće – izjavila je novinarima dizajnerka povodom lansiranja ćerkine Versusove kampanje. A upravo je ta izjava najbolja “dijagnoza” svih problema s kojima se suočavala Alegra Versaće.

 

Želim da budem anonimna", često je govorila najbližima, pa se zato predstavljala kao Alegra Bek, koristeći prezime svog oca.

Njena životna drama počela je 15. jula 1997, onog trenutka kad je voljenog ujaka Đanija Versaćea, osnivača kuće koja ove godine slavi četrdeseti rođendan, na stepenicama vile u Miamiju ubio Endru Kunanan.

 

Sa ujakom Đanijem Versaćeom, kog je zvala 'genijalac
Sa ujakom Đanijem Versaćeom, kog je zvala "genijalac"foto: Profimedia

Jedanaestogodišnja Alegra se upravo tog dana s ujakom dogovarala da mu ona i tri godine mlađi brat dođu u posetu.

Đani je sa nama provodio mnogo vremena; majka i on su znali da se šale da smo mi više njegova deca, nego njena", rekao je Donatelin sin Danijel.

Seća se kako su ujak i Alegra, koja ga je odmila zvala jednostavno “genijalac”, zajedno obilazili muzeje širom sveta.

 

Alegra se godinama borila s anoreksijom
Alegra se godinama borila s anoreksijomfoto: Profimedia

Alegru je njegova smrt toliko potresla da danima nije izlazila iz sobe, odbijala je da jede i razgovara s bilo kim. Da i dalje misli na njega, pokazala je i u Versusovoj kampanji: plišani medvedići koji vise s lančića i kaiševa kao privesci i veliki meda kao torba, podsećaju je na one koje joj je ujak poklanjao za svaki rođendan.

 

 

 

A post shared by Nathaniel Adeyemi (@adeyemistyle) on

Nekoliko godina Alegra se borila s depresijom i anoreksijom. Dugo je bila u potrazi za vlastitim identitetom van porodice Versaće. Ali, čini se kako je borba okončana pomirenjem i novim dizajnerskim idejama koje će porodičnoj firmi zasigurno doneti ogroman novac.

makonda-tracker