zajedno!

Obučene u crno poslale su snažnu poruku svetu: Nikol Kidman stoji iza svih žena koje su pretrpele nasilje (FOTO)

0

Crveni tepih bila je odlična prilika da poznate glumice i druge zvezde jasno kažu na temu seksualnog uznemiravanja žena u Holivudu...

foto: Profimedia
foto: Profimedia

Većina slavnih glumaca i glumica na spektakulranoj dodeli nagrada "Zlatni globus" pojavilo se u crnoj odeći, i to kako bi na taj način dali podršku žrtvama diskrimacije, nasilja i seksualnog zlostavljanja.

 

Svima je bilo neprijatno: Anđelina i Dženifer konačno na istom mestu u isto vreme (FOTO)

 

Na crveni tepih među prvima stigla je glumica Mišel Vilijams u pratnji Tarani Berk, jedne od osnivačica pokreta "Me too" koji je zadužen za zaštitu žena koje rade u profesijama u kojima su često izložene seksualnom uznemiravanju na poslu.

 

foto: Profimedia

​- Borba za žene, kako bi se one jednostavno čule i prepoznale u svetu u kojem dominiraju muškarci, mora da se završi - navodi se u predlogu ovog pokreta.

 

foto: Profimedia

 

Pokret "Me too" osnovan je 2017. godine nakon skandala koji je izazvao članak "Njujork tajmsa" u kome je veliki broj glumica optužilo filmskog mogula Harvija Vajnstina za seksualno zlostavljanje, napade i silovanja.

 

Ova istraga otvorila je Pandorinu kutiju, te su nakon toga mnogi muškarci na uticajnim položajima u svetu filma, ali i politike i novinarstva, bili prisiljeni da podnesu ostavke nakon optužbi za neprimereno seksualno ponašanje.

makonda-tracker