sve objasnio

"Jedini način je bio da dam OTKAZ": Oglasio se Jovan Memedović i otkrio pravi razlog zbog kog je napustio RTS

0

Otvoreno pismo Jovana Memedovića.

Jovan Memedović napustio je Javni servis nakon više od 30 godina
Jovan Memedović napustio je Javni servis nakon više od 30 godinafoto: Antonio Ahel/ATAImages

Novinar i voditelj Jovan Memedović pre nekoliko dana je dao otkaz na RTS-u nakon više od 30 godina rada u ovoj kući.

 

Kako je napomenuo, to je učinio zbog "etičkog kodeksa", koji brani da zaposleni na RTS-u dobijaju novac od privatnih produkcija za projekte koje rade na ovoj televiziji.

 

Jovan Memedović se nedavno oglasio i na svom Instagram profilu i otvorenim pismom obrazložio svoju odluku da da otkaz:

 

 

- U sred sam snimanja nove sezone "Potere", a u isto vreme i postprodukciji novih epizoda "Sasvim prirodno", koje će se emitovati od septembra na istom programu u isto vreme. Ja kroz rad govorim i šta mislim i u šta verujem. Sada sam primoran da se na ovakav način obratim mojim gledaocima i poštovaocima moga rada - napisao je Jovan i dodao:

 

- Nisam više zaposlen na RTS-u, ali se pomenute emisije koje vodim nastavljaju kao i do sada. Razlog promene mog statusa je novodoneseni "Etički kodeks" koji dovodi u pitanje mogućnost rada za privatne produkcije i radnog odnosa u Javnom Servisu u isto vreme. Prethodnih 30 godina se radilo drugačije i to je prosto tako. Sada, jedini način da RTS zadrži obe emisije i njihovu ogromnu gledanost bio je da dam otkaz. Emisija "Sasvim prirodno" se ne može raditi u proizvodnji RTS-a (objasniću zašto), a procenjeno je i da "Potera" ne bi bila ista ako bi na moje mesto voditelja morao da dođe neko drugi, neko ko nije zaposlen na RTS-u - objasnio je Memedović, a celo saopštenje pročitajte u objavi ispod.

 

Potom je objasnio kako je uopšte došlo da radi i za privatnu produkciju i za RTS i kako su izgledali počeci emisije "Sasvim prirodno".

 

Kako je Jovan Memedović napisao, mogao je odavno da napusti RTS i ode negde gde bi imao bolje finansijske uslove, ali da mu je bilo bitno da vrednosti koje on propagira svojom emisijom vidi što više gledalaca.

 

Otvoreno pismo u celosti pročitajte ispod:

 

BONUS VIDEO

 

Jovan Memedović sa zmijom u rukama

 

 

 

makonda-tracker