NEOČEKIVANO

Kako je Jovan Memedović započeo voditeljsku karijeru? Njegovo iskustvo dokazuje da ništa nije jače od SUDBINE

0

Pred televizijskom kamerom je duže od 20 godina, a tog dana nije ni slutio šta mu život sprema 

foto: Dado Đilas
foto: Dado Đilas

Naš čuveni voditelj Jovan Memedović godinama nosi titulu jednog od najšarmantnijih, ali i najinteresantnijih voditelja. 

 

Formati koje je osmislio u saradnji sa ljudima sa kojima radi publici su postali i te kako zanimljivi, a njegov prirodnjački duh uvek ga je vodio za korak ispred svih drugih. 

 

Ono što ni on sam nije mogao ni da nasluti jeste to da će tog dana kada je otišao na biro za nezaposlene dobiti priliku za posao koja će mu promeniti život.

 

 

Naime, nakon završenog DIF-a Jovan se uputio na biro, kao bi se tamo prijavio na spisak potencijalnih kandidata za posao. Prošlo je nekoliko meseci, a on je došao da se javi svom referentu kada je ugledao ogroman red ispred sebe. 

 

- Kao nezaposlen si na birou, mislim da to pravilo još važi, i dužan si da svaka tri meseca dođeš da se javiš referentu, on upiše tvoje vreme koje provodiš kao nezaposlen i tu ti raste neki broj poena ili bodova. U slučaju konkursa za radni odnos onaj koji ima više bodova bude primljen - ispričao je Memedović jednom prilikom.

 

 

Ušao je u kancelariju Službe za zapošljavanje samo da se javi, kako je tada bila obaveza, a nabasao je na konkurs za RTS. Primljen je kao honorarac na televiziji i tek posle mnogo godina dobio stalan posao.

 

- Jednog dana dolazim da se javim u sobu 101, kad ono pedesetoro ljudi stoji u redu. Ne znam o čemu se radi, gledam, preskočim sve njih, uđem na vrata, vidim tu ženu referentkinju i pitam je: 'Kod vas da produžim bodove?' A ona: 'Ne, ne, ovo je konkurs za televiziju, idite na druga vrata.' Ja odem na druga vrata, tu su bila dva čoveka, kad evo ti ga taj jedan, dolazi i pita me: 'Izvini, šta si ti završio - ispričao je popularni voditelj.

 

Evo kako je Jovan Memedović započeo voditeljsku karijeru
Evo kako je Jovan Memedović započeo voditeljsku karijeru foto: Antonio Ahel/ATAImages

 

Tu počinje njegova karijera, koju je brižljivo gradi duže od dve decenije.

 

- Ja kažem završio sam DIF. 'Vidi, ovde smo napravili interni konkurs za Jutarnji program RTS-a, pa ako te interesuje, dođi da porazgovaramo. Nismo računali na nekog difovca, ali možda bi mogao ti, videćemo...'. Ja odem, razgovaram sa njima, kaže: 'Dobro, ajde, treba nam pet'. Već sam bio i zaboravio na to kada su mi se u ponedeljak javili: Ako biste došli, mi smo se odlučili za vas - kaže Memedović.

 

Voditelj tada nije ni slutio da će ga to odvesti put televizije koja će postati deo njegovog života. 

 

 

- To je bilo bez ikakve pripreme, sudbina - kaže on. 

 

Tokom svoje duge karijere Jovan Memedović je osmislio nove formate, koje je publika sa oduševljenjem prihvatila. Pokrenuo je emisiju "Svet lova i ribolova", koja je postala zanimljiva mnogima. Kasnije je dobila novo ime i postala "Sasvim prirodno".

 

Za Jovana kolege imaju samo reči hvale. On je repoznatljiv, strogi profesionalac, harizmatičan. Oni koji su ga zavoleli od početka i danas s nestrpljenjem isčekuju svaku novu sezonu njegove emisije o prirodi, životinjama i životu u divljini. 

 

 

makonda-tracker