kraj

Odlazak POSLE 30 godina: Jovan Memedović dao otkaz

0

Jovan Memedović dao otkaz na RTS-u

jovan memedović odlazi sa rts-a
jovan memedović odlazi sa rts-afoto: Antonio Ahel/ATAImages

Novinar i urednik Radio televizije Srbije Jovan Memedović dao je otkaz posle više od 30 godina rada u ovoj kući. 

 

Vest o Memedovićevom otkazu objavila je njegova koleginica sa RTS-a Tatjana Manojlović na Tviteru.

 

 

 

Razlog je, navodno, Etički kodeks RTS koji je Upravni odbor na čelu sa Brankom Klanščekom usvojio krajem prošle godine, a prema kojem je zaposlenima na javnom servisu zabranjeno da rade i u emisijama spoljne produkcije.

 

U izjavi za pomenuti medij Klanšček kaže da je informaciju o Memedovićevom otkazu dobio od bivše urednice zabavnog programa RTS, Olivere Kovačević, na sednici Programskog saveta.

 

jovan memedović dao je otkaz posle 30 godina karijere
jovan memedović dao je otkaz posle 30 godina karijerefoto: Dado Đilas

— Ona je tada saopštila da je Memedović dao otkaz, da je trenutno na godišnjem odmoru i da se više neće vraćati na RTS. To je sve što znam. Prema Etičkom kodeksu on više nije mogao da radi na RTS-u, na način na koji je radio do sad. Emisije „Sasvim prirodno“ i „Potera“ su spoljna produkcija, s tim što se „Sasvim prirodno“ snima za RTS, a za „Poteru“ licencu ima „Adrenalin“. Suština je u tome da ne može neko ko je zaposlen na RTS-u da bude angažovan od strane spoljnih produkcija da vodi i njihove emisije — rekao je Klanšček.

 

Zaposleni u Generalnom sekretarijatu pak kažu da nisu u mogućnosti da daju ove informacije, već upućuju na službu za odnose s medijima.

 

 

makonda-tracker