tvrdio je da nije nikakav svetac

Šta su zapravo BUNGA BUNGA žurke? Od egzotičnih plesačica i prostitutki do najvećeg Berluskonijevog skandala!

0

Život Silvija Berluskona su obeležili brojni skandali, ali ovaj je bio najveći od svih.

Život italijanskog političara obeležili su skandali.
Život italijanskog političara obeležili su skandali.foto: EPA-EFE/ANTONIO BAT

Juče je u 87. godini preminuo bivši italijanski premijer, političar i biznismen Silvio Berluskoni.

 

On je živeo intenzivnim i ekcentričnim životom pod lupom javnosti i učinio granice između politike, moći i seksa veoma poroznik.

 

Silvio Berluskoni je bio premijer sa najdužim stažom u Italiji, ali njegov život su obeležili brojni skandali.

 

Međutim, najveći od njih su njegove takozvane "Bunga Bunga" žurke, lascivne zabave sa egzotičnim plesačicama i maloletnim navodnim prostitutkama.

Bivši gosti i poznanici italijanskog biznismena i političara su tvrdili da su prisustvovali divljim noćima ispunjenim orgijama, striptizetama i raskalašnim plesovima oko šipke, koje su se navodno odigravale u njegovoj privatnoj vili u Arkoru, blizu Milana.

 

Prema pisanju National Worlda, termin "Bunga Bunga" je nastao zbog događaja sa neobičnim ritualima koji su se odigravali tokom ovih zabava, a koji su podsećali na afričke rituale.

 

Erotski plesovi, seksualni odnosi sa Silvijom i njegovim gostima koje su uključivale manekenke i glumice koje su se nekada nazivale "Berluskonijevim devojkama" dobili su novu dimenziju kada je 2010. godine optužen i prvobitno osuđen da je 17-godišnjoj marokanskoj plesačici za seksualne usluge.

Silvio Berluskoni
foto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Tada je Karima El Mahrug sa umetničkim imenom Rubi kradljivica srca došla u centar skandala kao jedna od učesnica u divljim seksualnim zabavama na kojima su žene bile između ostalog plaćene da se skinu i zavodljivo plešu.

 

Vest o njima dvoma je prvi put izašla na videlo kada su policajci navodno uhapsili Karimu zbog krađe 3.000 evra.

 

Postalo je sumnjivo jer nije imala nikakva pravna ili identifikaciona dokumenta, a iako je Silvio u to vreme bio u Parizu, izvršio je pritisak na glavnog šefa policije da je pusti, tvrdeći da je bila nećaka tadašnjeg egipatskog predsednika Hosnija Mubaraka.

 

Nakon dalje istrage vlasti, Silvio je 2011. godine optužen za navodnu zloupotrebu položaja jer je koristio svoje političke veze da je puste iz pritvora.

 

Tužioci su takođe tvrdili da je Karima bila plaćena da provede noć sa njim što su oboje negirali sve vreme.

Karima je insistirala da se ništa nije dogodilo između nje i političara, ali je otkrila da joj je dao novac, nakit i auto za prisustvovanje zabavama koje je priređivao u svojoj vili.

 

Berluskoni je uvek tvrdio kako nije "nikakav svetac", ali odlučno je odbacio tvrdnje da je ikada platio seks sa ženom.

 

Uprkos javnom poricanju biznismena, Silvio Berluskoni je 2013. godine proglašen krivim za plaćanje seksa sa maloletnom Karimom, kao i za zloupotrebu službenog položaja.

 

- Tadašnji premijer imao je običaj da začini svoje večernje zabave dovođenjem u kuću plaćenih seksualnih robova. Berluskoni je veoma bogat i moćan čovek. Ćutanje svedoka platio je novcem, kućama, automobilima i konjima“- rekla je tada tužiteljka Ticiana Siciliano u završnoj reči na suđenju koje je počelo 2013. godine, a na kojem je Berluskoni optužen da je davao mito i plaćao svedoke da ćute.

Kasnije je osuđen na sedam godina zatvora, a navodno mu je doživotno zabranjeno obavljanje javnih funkcija.

 

Međutim, žalbeni sud je kasnije odlučio da nema dokaza da je znao da je tinejdžerka bila maloletna ili da je Silvio bilo kakvo iznuđivanje, pa je do 2014. godine moćni Silvio poništio sve optužbe protiv njega.

 

Lik većeg od života, koji je jednom uporedio sebe sa Isusom, ipak je i dalje bio mučen glasinama o korupciji.

 

Silvio je navodno 2017. godine optužen za podmićivanje 24 svedoka za skoro 9 miliona funti kako bi ih ućutkao zbog optužbi da je plaćao maloletnim ženama za seks.

 

Optužbe su okončane tek u februaru 2023. nakon njegove oslobađajuće presude.

 

makonda-tracker