rubigejt

Zbog nje smo saznali za "BUNGA BUNGA ŽURKE"! Maloletnica koja je svetu otkrila najveći Berluskonijev skandal

1

Život Silvija Berluskonija obeležili su brojni skandali, ali Rubigejt je najveći među njima.

Afera 'Rubigejt' koštala ga je ugleda i pada na mestu premijera Italije.
Afera "Rubigejt" koštala ga je ugleda i pada na mestu premijera Italije.foto: EPA-EFE/FABIO FRUSTACI

Bivši italijanski premijer, političar i biznismen Silvio Berluskoni preminuo je danas u 87. godini, preneli su italijanski mediji.

 

Silvio Berluskoni je veoma mlad ušao u svet biznisa, u visokogradnju. U godinama koje su usledile, nastavio je da gradi imperiju, pokrenuo je televizijsku kompaniju TeleMilano, a zatim osnovao i svoju medijsku grupu Finiinvest i ušao u masonsku ložu Propaganda Due.


Potom je ušao i u politiku i već je 1994. godine bio jedno od najzapaženijih imena.

 

U tri mandata je bio predsednik Saveta ministara Republike Italije.

Njegov život su obeležili brojni skandali i afere, a verovatno najpoznatije su bile "bunga bunga" žurke na kojima je okupljao italijanski i evropski krem.

 

Međutim, najveći odjek i skandal je predstavljal afera "Rubigejt" koja je nastala kada je Karima el Mahrug, umetničkog imena Rubi kradljivica srca, navodna prostitutka i egzotična plesačica tvrdila da joj je Berluskoni dao 10.000 dolara za provod na zabavama u njegovim privatnim vilama kada je imala 17 godina.

 

Kako je opisala, "bunga bunga" žurke su bile klasične orgije, a Rubi je tvrdila i da je Silvio sa 20 žena izvodio rituale u afričkom stilu.

 

S druge strane, Berluskoni je tvrdio da su navodne seksualne zabave bile večere na kojima su njegove gošće izvodile "burleskni ples". 

Silvio Berluskoni je 2010. godine osuđen da je platio desetak puta seksualne usluge Karimi u periodu između februara i maja 2010. godine, a proglašen je krivim i za zloupotrebu ovlašćenja svoje službe, jer je organizovao oslobađanje gospođice Rubi iz policijskog pritvora kada je privedena u posebnom slučaju sitne krađe. 

 

Tužilaštvo je saopštilo da su žene bile deo sistema prostitucije koji je uspostavljen radi njegovog ličnog seksualnog zadovoljstva.

 

Iako posećenje prostitutki u Italiji nije krivično delo, seks sa osobom koja je mlađa od 18 godina je delo za koje se kažnjava se dobija određena zatvorska kazna.

 

Skandal oko večernjih žurki doprineo je Berluskonijevom padu na mestu premijera 2011. godine, što je označilo kraj njegove četvrte vlade.

 

Na kraju je oslobođen u prvobitnom slučaju, apelacioni sud je presudio da iako je platio tinejdžerki za seks, nije bilo dokaza da je znao da je maloletna.

Međutim, ponovo je stavljen na optuženičku klupu nakon što je optužen za podmićivanje svedoka.

 

Silvio Berluskoni je bio optužen da je platio 24 osobe, uglavnom mlade goste na njihovim "bunga bunga" žurkama da lažno svedoče u suđenju na kojem je optužen da je platio seks sa 17-godišnjom marokanskom plesačicom Karimom El Mahrung..

 

Ipak, italijanski sud ga je u martu ove godine oslobodio zbog optužbi za podmićivanje svedoka u slučaju maloletničke prostitucije koji ga je pratio više od decenije.

 


 

makonda-tracker