kao maneken

Njegovu dragu zovu LEDI MILANO, a on je voli – od školskih dana: Berluskonijev mlađi sin sušta je suprotnost svom ocu

0

Iako je krenuo očevima stopama, mladi biznismen Luiđi Berluskoni nije toliko sklon žurkama, niti ide od devojke do devojke

Luiđi Berluskoni, najmlađe dete Silvija Berluskonija
Luiđi Berluskoni, najmlađe dete Silvija Berluskonijafoto: Alessandro Bremec / LaPresse / Profimedia

Nekadašnji premijer Italije i poznati tamošnji biznismen Silvio Berluskoni preminuo je u Milanu u 87. godini.


Čuveni Silvio Berluskoni je umro u bolnici, tri dana nakon što je ponovo hospitalizovan, budući da je pre samo nekoliko nedelja pušten kući na lečenje posle infekcije pluća povezane s leukemijom.


Među poslednjima koji su viđeni kako ga obilaze u bolnici San Rafelo bio je njegov mlađi sin i najmlađe dete – Luiđi Berluskoni.


On možda nije toliko poznat i uspešan kao njegov stariji polubrat Pjer Silvio, koji važi za jednog od najatraktivnijih Italijana, ali svakako privlači pažnju javnosti.

 

Luiđi Berluskoni, najmlađe dete Silvija Berluskonija, ispred bolnice San Rafael u Milanu nakon što je njegov otac primljen na intenzivnu negu
Luiđi Berluskoni, najmlađe dete Silvija Berluskonija, ispred bolnice San Rafael u Milanu nakon što je njegov otac primljen na intenzivnu negufoto: Maria Parmigiani / AGF / Avalon / Profim

Nakon što je Silvio Berluskoni ostavio prvu suprugu Klaru Elviru Lučiju Daloljo, s kojom je dobio ćerku Mariju Elviru i sina Pjera Silvija, mogao je da uživa u ljubavi s glumicom Veronikom Lario. S njom je, dok je još bio oženjen, dobio ćerku Barbaru, a potom i Eleonoru i, na kraju, sina Luiđija.


Dve godine kasnije, oženio se Veronikom, čime je počeo njegov novi život.

 

Luiđi Berluskoni rođen je u septembru 1988. godine u švajcarskom Arleshajmu, ali je čitavog života stanovao u očevom rodnom Milanu. Tu je završio prestižne škole, uključujući 2011. Univerzitet "Luiđi Bokoni", na kom je studirao ekonomiju i finansije.

 


On je, inače, ime dobio po svom dedi, Silviovom ocu Luiđiju, po kom je pokojni biznismen nazvao i jedan fudbalski turnir u Milanu.


Kao i njegov polubrat Pjer Silvio, mlad je počeo da radi u očevoj firmi i napredovao u poslu, pa je tako još kao student bio član borda direktora u kompaniji Mediolanum S.p.A, a danas je Berluskonijevoj firmi Fininvest S.p.A.
I dok je njegov otac poznat po svojim neverstvima i aferama, Luiđi je čitavog života odan jednoj ženi.

 

  • Berluskonijeva snaha Federika

 

Tokom studija je upoznao lepu Federiku Fumagali, koja ga je vrlo brzo očarala lepotom i inteligencijom, pa je par ostao nerazdvojan do danas.

 


Oni su se nakon devet godina veze venčali u oktobru 2020. godine, a njihovo venčanje bilo je tada glavna tema italijanskih medija.

 

Zanosna lepotica Federika, koju je tamošnja javnost prozvala Ledi Milano, nosila je veličanstvenu venčanicu dizajnerke Aleksandre Rič, model klasičnog balskog kroja, s puf-rukavima, rukavicama, čipkastim korsetom...

 

Bio je tu i predivni providni veo, raskošni detalji oko vrata i decentan i vrlo romantičan buket, zahvaljujući kom su elegantni Luiđi u odelu i ona izgledali spremno za naslovnicu Vogue-a.

 


Par je dobio prvo dete u julu 2021. godine, a već 2022. mediji su javili da je Federika ponovo u drugom stanju. Ipak, Luiđi i njegova supruga trude se da se ne eksponiraju previše u medijima, pa nije poznato mnogo detalja o njihovom porodičnom životu.

 

 

makonda-tracker