uspešan na svim poljima

21 godinu ljubi istu ženu: Sin Silvija Berluskonija je jedan od najzgodnijih Italijana, a on (ni)je nalik svom ocu

0

Nekadašnji premijer Italije dobio je u dva braka petoro dece, a najpoznatiji od njegovih naslednika je njegov stariji sin Pjer Silvio Berluskoni

berluskonijev sin pjer silvio berluskoni
berluskonijev sin pjer silvio berluskonifoto: Splash News / Splash / Profimedia

Kako su javili italijanski mediji, političar, biznismen i nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni preminuo je u 87. godini u Milanu.


On je umro u bolnici, nakon što je 9. juna hospitalizovan u milanskoj bolnici San Rafael, samo nekoliko nedelja po izlasku iz bolnice, gde je boravio zbog infekcije pluća povezane s leukemijom.


Silvio Berluskoni je iza sebe ostavio veliku porodicu – ženio se tri puta, od toga poslednji put svestan da brak neće biti priznat u očima zakona, a s prvim dvema suprugama dobio je petoro dece.

 

Najpre je s Karlom Elvirom Lučijom Daloljo dobio ćerku Mariju Elviru (poznatiju kao Marina) i sina Pjera Silvija, a 1980. stupio je u vezu s glumicom Veronikom Lario, s kojom je dobio ćerke Barbaru i Eleonoru i sina Luiđija. U međuvremenu se razveo od Karle, a Veronikom se oženio 1990. godine i ostao s njom sve do 2010. godine, kada su se rastali.


Od sve Berluskonijeve dece, bez sumnje je najpoznatiji njegov stariji sin Pjer Silvio Berluskoni, koji je krenuo očevim stopama – na više polja.

 

Pjer Silvio Berluskoni, stariji sin i drugo dete pokojnog Silvija Berluskonija
Pjer Silvio Berluskoni, stariji sin i drugo dete pokojnog Silvija Berluskonijafoto: EPA-EFE/FLAVIO LO SCALZO

Rođen je 28. aprila 1969. godine u Milanu, gde su se njegovi roditelji venčali četiri godine ranije.


U mladosti je doživeo tešku saobraćajnu nesreću, u kojoj je pao s motora, a to je značajno uticalo na njegov život.


Imao sam tešku nesreću sa 20 godina – ispričao je za CNN. – Godinu dana nisam mogao da hodam. Odlučio sam da posle toga počnem da radim nešto više od studiranja.


On je sa 23 godine počeo da radi u marketingu u očevoj firmi Publitalia 1992, posle čega je prešao na TV mrežu Italia 1. Obe su deo velike Berluskonijeve kompanije Mediaset, u kojoj je naslednik čuvenog biznismena brzo napredovao, pa je 1996. postao direktor rasporeda i programske koordinacije za tri kanala Mediaset-a.

 


Nekoliko godina kasnije postao je zamenik predsednika Mediaset grupe i predsednik i izvršni direktor RTI-ja i Med Due Srl-a. Uz to je član više odbora i jedan od najuspešnijih poslovnih ljudi u Italiji.


Kako je jednom prilikom ispričao, iako je njegov otac uvek bio čovek s mnogo obaveza, nikada nije zapostavljao porodicu.


On je uvek bio zauzet čovek – ispričao je jednom prilikom Pjer Silvio Berluskoni. – Ali nikad nisam imao osećaj da nešto, posebno očinska figura, nedostaje.

 

Sstvari su pomalo počele da se menjaju nakon što je Berluskoni napravio veliki zaokret u karijeri i fokusirao se na politiku.


Bili smo potpuno normalna porodica... Makar dok moj otac nije ušao u politiku. To je bila jedna normalna i zdrava porodica – istakao je mlađi Berluskoni.

 

Silvio Berluskoni umro je u Milanu u 87. godini
Silvio Berluskoni umro je u Milanu u 87. godinifoto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

Normalna italijanska porodica u kojoj su određene vrednosti uvek i vrlo pristune. Neke od njih vrednosti tiču se veza s porodicom. To što smo bliski jedni s drugima, poštujemo određene tradicije, tu smo jedni za druge – pojasnio je Berluskonijev sin u jednom intervjuu.


Po ulasku u politiku, Silvio se potpuno isključio iz rada Mediaset-a i njegov sin bio je jedna od vodećih sila u njoj.


On nikad nije znao tačno šta radim i koji je moj posao. Znam da to zvuči čudno, ali tako je bilo – objasnio je mladi Berluskoni.

 

Pjer Silvio Berluskoni, stariji sin i drugo dete pokojnog Silvija Berluskonija
Pjer Silvio Berluskoni, stariji sin i drugo dete pokojnog Silvija Berluskonijafoto: EPA-EFE/MATTEO BAZZI

Kao i njegov otac, Pjer Silvio obožava žene i ne krije to, ali je značajno mirniji od starijeg Berluskonija. S manekenkom Emanuelom Musidom dobio je 1990. ćerku Lukreciju, a nakon nekoliko veza, zavoleo je 2002. godine Silviju Tofanin, poznatu italijansku TV voditeljku.

 

S njom je dobio sina Lorenca i ćerku Sofiju Valentinu, a par je i danas zajedno.

 


Ipak, to što je Pjer Silvio Berluskoni u skladnoj vanbračnoj zajednici duže od dve decenije ne smeta mnogo damama, koje ga smatraju jednim od najatraktivnijih Italijana.

 

 

makonda-tracker