tužne vesti

53 godine je mlađa, a dao je 400.000 evra za jedan dan njene sreće: Ko je Marta, udovica Silvija Berluskonija?

0

Pre nešto više od godinu dana par se jedno drugom zakleo na večnu ljubav na  "festivalu ljubavi", a sada stižu loše vesti 

foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia
foto: Claudio Furlan / LaPresse / Profimedia

Nekadašnji premijer Italije Silvio Berluskoni preminuo je danas u 87. godini. Ova vest veoma brzo je obišla svet, a sve oči javnosti uprte su u njegovu porodicu, a naročito nevenčanu suprugu Martu Fašina, s kojom je u neformalni brak uplovio u martu 2022. godine.

 

O velikoj proslavi ljubavi koju je Silvio Berluskoni upriličio pre nešto više od godinu dana brujao je svet. Na nju je potrošeno 400.000 evra, mlada je imala impozantnu haljinu, a mladoženja se kao zaljubljeni tinejdžer smejao iza velike raskošne svadbene torte.

 

Ipak, ovu ljubavnu priču prekinula je njegova iznenadna smrt.

 

Mnogi se sada pitaju ko je 53 godine mlađa žena koja je uspela da ga odvede u 85. godini pred oltar. 

 

Tridesettrogodišnja lepotica Marta Fašina, koja nosi titulu Berluskonijeve žene, na njihovom venčanju nosila je haljinu Antonio Riva od 20.000 evra na takozvanoj "ceremoniji ljubavi" sa bivšim italijanskim premijerom (86).

 

Marta je poslanica u njegovoj partiji Forca Italia. Njihova ljubavna priča počela je 2020. godine tako što mu je ona poslala niz pisama koja su ga toliko oduševila da je napustio svoju devojku s kojom je bio u vezi 12 godina. 

 

Čini se da je Marta brzo osvojila srce Berluskonija, pa je on poželeo da se i zvanično venčaju. Ipak, to nije bilo moguće zbog spora koji se vodi u među članovima Berluskonijeve porodice, koja se oštro protivila venačanju. Oni su smatrali da je to samo pokušaj ove mlade žene da lako dođe do ogromnog bogatstva, koje se procenjuje na 5 milijardi funti.

 

Preminuo Silvio Berluskoni
Preminuo Silvio Berluskonifoto: EPA-EFE/GIUSEPPE LAMI

 

Prema pisanju italijanske štampe, Marta je bila "uvređena i veoma ljuta što nije imala pravo venčanje".

 

Uprkos svemu, Berluskoni je na raskošnom "festivalu ljubavi" sa Martom Fašinom na istorijskom imanju zvanom Vila Gerneto u gradu Lesmo, severno od Milana odlučio da upriliči ovaj čin ljubavi. 

 

Fanovi su na događaj mogli da zavire putem društvenih mreža, jer su prijatelji i porodica objavljivali scene sa raskošne svadbe na Instagramu.

 

Događaj je možda ličio na venčanje, ali par nije bio zvanično venčan. Veruje se da je petoro Berluskonijeve odrasle dece ogorčeno namerom njihovog oca, jer smatraju da ga je obmanula i da njene namere nisu bile iskrene.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta Fascina (@mf9milan)

 

Uprkos činjenici da to nije bila zvanična ceremonija, Marta je za ovu priliku obukla belu haljinu Antonio Riva do poda napravljenu od francuske čipke sa vozom dužine 3,5 m i svoje duge plave pramenove pokupila u visoku punđu.

 

Luksuzni planer venčanja Ili Gudal procenio je da je haljina zajedno mogla da košta par do 16.000 funti (20.000 evra). U međuvremenu, Silvio se odlučio za elegantno plavo Armani odelo.

 

Prema Vaniti Feru, venčanju su prisustvovali su Breslusknijev brat Paolo i njegova deca Kavalijer Marina, Barbara, Eleonora i Luiđi, dok je njegov drugi sin Pjer Silvio bio odsutan.

 

Njegovo odsustvo je navodno bilo zato što se radije drži podalje od gužve iz straha da ne dobije kovid.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Marta Fascina (@mf9milan)

 

Glasine o prijateljstvu između bivšeg italijanskog premijera i Marte pojavile su se 2020. godine kada je njegova dugogodišnja devojka Frančeska Paskal priznala da Marta provodi vreme u njegovoj vili u Milanu.

 

Bliskost je brzo odbačena kao poslovna, nakon što je par je viđen kako šeta malteškog psa po imenu Dudu koji pripada gospođi Paskale.

 

Marta, koja navodno ima tetovirane inicijale milijardera na telu, dugo se zalagala za političku partiju koju je osnovao Berluskoni 90-ih godina i poznaje ga još od dana kada je radila za fudbalski klub Milan.

 

 

makonda-tracker