PUT DO USPEHA

Reklamirala je šećer, uloške, keks, pa nas osvojila ulogom Ferihe: Kako danas izgleda NAJOMILJENIJA turska glumica?

0

Hazal Kaja provela je detinjstvo u istanbulskom okrugu Balat

foto: Youtube Printscreen
foto: Youtube Printscreen

Turska glumica Lejla Hazal Kaja rođena je 1. oktobra 1990 u Istanbulu. 

Osnovnu i srednju školu završila je u rodnom gradu, nakon čega je upisala Istanbul Bilgi Univerzitet Stage and Performing Arts Management, odsek performansa 2009. godine.

 

Hazal Kaja, čija su majka i otac advokati, odrasla je u Istanbulu Balatu.

Počela je da živi sa majkom nakon što su joj se roditelji razveli1997. godine. Od ranog doba počela je da se interesuje za razne oblasti umetnost.

 

Sa 4,5 godina počela je da pohađa časove violine, a sa 7 godina balet. Hazal Kaja, tokom srednje škole bila je u pozorišnoj sekciji i horu škole, takođe se prijavila za kataloška snimanja i neke agencije.

 

 

Ubrzo je postala reklamno lice poznatog brenda, a 2006. godine pojavila se kao gostujući glumac u 46. epizodi serije "Veštica početnika". Godine 2007, kada je bio u drugoj godini srednje škole, prvi put je igrao glavnu ulogu u televizijskoj seriji Genko. Govori engleski, italijanski i nemački kao i turski.

 

14. januara 2011. vratila se na ekrane sa TV serijom "Zvala se Feriha" u kojoj je igrala lik Ferihe Iilmaz Sarafoglu u seriji sa Čagatom Ulusojem. 

 

Hazal, koja je napustila seriju u finalu druge sezone "Zvala se Feriha", vratila se na ekran filmom "Prošlo leto-Balkan 1912", koji je emitovan na ATV-u u sezoni 2012-2013. Igrala je lik Emine. Međutim, serija je otkazana sa obrazloženjem da nije dobila dobru gledanost.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya)

 

Hazal Kaja je postala jedno od „najuticajnijih imena na svetu” tako što je dobila međunarodnu medalju za izvrsnost u kategoriji umetnika. 

 

Pored toga, prema rezultatima ankete sprovedene na kanalima MBC sa sedištem u Ujedinjenim Arapskim Emiratima, koji emituju turske serije i specijalne programe o svetu turskih časopisa u 2015. godini, zauzela je 4. mesto u anketi najomiljenijih turskih umetnica.

 

Prema istraživanju sastavljenom od rezultata rejtinga i zvaničnih izjava za period od avgusta 2015. godine, ona je na 6. mestu liste 10 najpopularnijih glumica.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya)

 

On je i jedini turski umetnik koji je osvojio nagradu „Libanon Avards 2015”. Ponovo je između maja 2011. i maja 2016. bila rangirana na 6. mestu na listi 10 najpopularnijih glumica na osnovu ocena dobijenih sa 4 kontinenta i 35 različitih zemalja.

 

Takođe je na 5. mestu liste 10 najlepših žena u 2016. godini.

 

Hazal Kaja, koja se prvi put pojavila na ekranu sa reklamom jedne kompanije za proizvodnju šećera, postala je reklamno lice mnogih brendova od instant kafe do higijenskih uložaka, od GSM operatera do keksa, od čarapa do deterdženata.

 

I na posletku nekoliko zanimljivih informacija o njenom ljubavnom životu. Kaja je u braku sa glumcem Ali Atajem s kojim je trebalo da sarađuje na jednom filmu.

 

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Hazal Kaya (@hazalkaya)

 

U intervjuu koji je dao, Ali Ataij, koji se sastao sa Hazal Kajom za filmski scenario koji je napisao, opisao je njihov odnos koji je prerastao u ljubav na sledeći način:

 

- Srećni smo. Za nas se ljubav pretvorila u nešto jače, drugačije vrste, u nešto veće. Zaljubili smo se jedno u drugo. Ne sećam se ni da sam pitao za njene godine. Ukratko, naš prvi sastanak je bio za filmski scenario koji sam napisao - rekao je on. 

 

Film zbog kojeg je Ali Ataj upoznao Hazal Kaju još nije snimljen. Njih dvoje su dobili dvoje dece, a druga devojčica je nedavno napunila 40 dana. 

 

 

makonda-tracker