Zasenile krunisanje

Razrešene MISTERIJE sa krunisanja kralja Čarlsa III: Najveće pitanje bilo je - ko je ONA?

0

Ova žena zmaj je vodila šest ministarstava, bila je prva žena Velike Britanije na čelu Ministarstva odbrane

Na snimku se vidi kako sa jednog na drugi kraj dvokrilnih vrata prelazi neobična figura sa kapuljačom u crnom

foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia
foto: WPA-Pool/ MEGA / The Mega Agency / Profimedia

Tradicionalno mačevi označavaju kraljeve vrline, a mač koji je nosio general Ričards, nošen je na 15 krunisanja otkako je kralj Čarls I krunisan 1626. Predstavlja monarha kao branioca vere. Na svakom krunisanju nosioc mača hoda ispred krunisanog vladara.

 

Ove godine, na krunisanju kralja Čarlsa III, prvi put je sa mačem u ruci hodala žena. Svi su se pitali ko je ova dama, u kraljevsko plavoj haljini sa zlatnim detaljima. Reč je o veoma uticajnoj političarki Peni Mordont.

 

 

Ova žena zmaj je vodila šest ministarstava, bila je prva žena Velike Britanije na čelu Ministarstva odbrane, a trenutno vodi Donji dom britanskog parlamenta. Vodila je mandate prethodna četiri premijera. A bila je i u kabinetu za vreme mandata Tereze Mej kako bi podržala Bregzit. Zbog nedovoljne podrške povukla se iz trke za premijera Velike Britanije prošle godine.

 

Iako je trebalo da nosi crno-zlatnu odeću, obukla je kraljevsko plavu haljinu, i napravila odličan izbor. Ne odobravaju svi pažnju javnosti koju je prikupila, ali verujemo da njoj ne smeta.

 

 

Druga misterija događaja o kome se priča već danima, jeste vezana za snimak na kome se pojavljuje neobična figura u crnom u Vestminsterskoj opatiji.

 

Na snimku se vidi kako sa jednog na drugi kraj dvokrilnih vrata prelazi neobična figura sa kapuljačom u crnom, ali se spekuliše da je reč o montaži, pošto ne može da se utvrdi autentičnost izvora.

 

makonda-tracker