verovali ili ne

Vrisnuo je, pa uplašeno pitao Kamilu: "ŠTA JE TO?!" 5 činjenica o kralju Čarlsu koje su nepojmljive običnom čoveku

0

Nešto što baš svi imamo u kuhinji, novi kralj Velike Britanije je prvi put navodno video tek nedavno i dočekao taj predmet uz vrisak

Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamila
Kralj Čarls III i kraljica supruga Kamilafoto: EPA-EFE/CLEMENS BILAN

Posle sedam i po decenija života, Čarls, sin kraljice Elizabete II, dočekao je dan kada će zvanično biti krunisan kao kralj Ujedinjenog Kraljevstva Velike Britanije.


Imao je kao prestolonaslednik svojih odricanja kralj Čarls III, ali je kao pripadnik britanske kraljevske porodice i neko ko je tako dugo bio prvi u redu za tron, imao i mnogo beneficija.


Štaviše, toliko je bio povlašćen i umotan u svilu i kadifu da je dobio nadimak Razmaženi princ, a kada čujete šta ga sve kvalifikuje za ovu "titulu" – biće vam jasno.

 

1. Ne gubi vreme na sipanje paste za zube


Vrhunac njegove kraljevske razmaženosti je, smatraju mnogi, to što Čarls ne stavlja sam sebi pastu za zube na četkicu, već od batlera očekuje da mu istisnu tačno 2,5 centimetra paste.

 

kralj čarls III
kralj čarls IIIfoto: Danny Lawson / PA Images / Profimedia

2. Nedavno je pomalo dramatično saznao šta je providna folija


Kako je kraljevski biograf Tom Bauer napisao u svojoj knjizi "Buntovni princ", o životu Čalrsovog oca princa Filipa, Čarls je kao odrastao čovek i u poznim godinama prvi put video providnu foliju.


On je pisao kako je Filipu, vojvodi od Edinburga, uvek bilo žao što njegov sin nije imao normalan život, a jednom ga je navodno video kako je vidno uzrujan nakon što je ugledao providnu foliju, piše The Mirror.


Ušao je u trpezariju i vrisnuo. Plašeći se najgoreg, Kamila je utrčala za njim. "Šta je ovo?", upitao je njen muž, pokazujući hranu – piše u ovoj kraljevskoj biografiji.


To je providna folija, dragi – odgovorila je Kamila, što je najpre izvestio Čarls, a potom je kraljevska porodica odbila da komentariše.

 

3. Ne kupa se bilo kako


Jedan nekadašnji kraljev batler ispričao je da sin kraljice Elizabete II zahteva da mu čep za odvod kade bude uvek u određenom položaju, kao i da temperatura vode bude uvek ista i mlaka.


4. Peglanje mu je važno, ali se njim ne bakće sam


Kako je svojevremeno pisao The New York Post, Čarlsovi sobari imaju zadatak da mu svakog dana peglaju pidžame, kao i – pertle za obuću.

 

kralj čarls III
kralj čarls IIIfoto: EPA / Peter Powell

5. Doručak do poslednjeg detalja mora da bude po njegovoj zamisli


Što se tiče doručka, i tu Čarls nije bez strogih pravila, pa je nekadašnji kraljevski kuvar Daren Megrejdi jednom prilikom podelio anegdotu koja odlično opisuje kraljev karakter.


Uputstvo je bilo da stavim dve šljive i malo soka u činiju i pošaljem mu to za doručak. Ja bih spremio dve šljice, a on bi uzeo samo jednu, pa bih drugu vraćao u teglu. Jednog jutra sam pomislio "Okej, on jede samo jednu", pa sam mu stavio jednu šljivu u činiju. Konobar se vratio i rekao: "Može li Njegovo Kraljevsko Visočanstvo da dobije dve šljive, molim vas?", tako da sam nastavio da mu šaljem po dve svakog jutra... – ispričao je Megrejdi.

 

 

makonda-tracker