engleska ruža

Kako bi princeza Dajana izgledala danas? Spremala bi se za proslavu 62. rođendana i bila lepa kao san

0

Nekadašnja princeza od Velsa stradala je vrlo mlada, sa samo 36 godina, a mnogima je teško da zamisle kako bi izgledala da je ostala među nama

princeza Dajana
princeza Dajanafoto: Philippe Ledru / akg-images / Profimedia

Dok javnost i dalje priča o svečanom krunisanju kralja Čarlsa III i svim detaljima u vezi sa ceremonijom i odnosima u britanskoj kraljevskoj porodici, obožavaoci njegove pokojne bivše supruge ne mogu da izbegnu sećanje na nju.


Da se sve doigralo drugačije, princeza Dajana bila bi danas kraljica-supruga i sedela na tronu, što bi svakako zadovoljilo britansku i svetsku javnost i poboljšalo imidž kraljevske porodice. Na kraju krajeva, u pitanju je njena najvoljenija članica do danas i žena koja je nazivana Princezom naroda, Engleskom ružom...


Uspomena na majku prinčeva Vilijama i Harija ne bledi ni danas, više od četvrt veka nakon njene smrti, a mnogi se pitaju kako bi ledi Di izgledala da je ostala među nama.

 

Zato su mnogi umetnici pokušavali da naprave njen realističan portret kao žene u šezdesetim, a na zvaničnoj stranici ruskog izdanja magazina Hello osvanuo je pre nekoliko dana je jedan takav prikaz.

 


I turski digitalni umetnik Alper Jesiltas nedavno je u okviru svog projekta "Kao da se ništa nije dogodilo" napravio sličan portret princeze Dajane.

 


Ledi Di rođena je 1. jula 1961. godine, što znači da bi se ove godine spremala za proslavu 62. rođendana. Nažalost, ona je krajem avgusta 1997. doživela saobraćajnu nesreću u jednom pariskom tunelu, dok je sa dečkom Dodijem al Fajedom pokušavala da pobegne od paparaca, a potom je preminula 31. avgusta u bolnici.

 

 

makonda-tracker