sestre u svađi

O njihovom sukobu bruji Britanija! Zbog čega su "zaratile" princeza Beatris i prineceza Eugenija od Jorka?

0

Dve princeze navodno su "zaratile" zbog princa Harija i Megan Markl

foto: EPA / ANDY RAIN
foto: EPA / ANDY RAIN

Princeza Beatris i princeza Eugenija od Jorka sukobile su se, navodno, oko princa Harija i Megan Markl. 

 

Njih dve su ćerke princa Endrua i njegove bivše supruge Sare, vojvotkinje od Jorka. One su veoma bliske, čak toliko da ih ponekad nazivaju sestrama Jork.

 

Uprkos tome, zategnuti odnosi u kraljevskoj porodici, prema pisanju britanskih medija, uspeli su da poremete odnos dve princee. One su  nedavno bile upletene u tekući nesporazum između kraljevske porodice i vojvode i vojvotkinje od Saseksa.

 


- Beatris je pokušala da upozori Eugeniju na štetnost njenog saveza sa princom Harijem i Megan Markl - rekao je izvor.

 

Izvor je takođe naveo da je Beatris frustrirana jer nije izašla na balkon Bakingemske palate na dan krunisanja zbog Eugenine podrške Saseksima.

 

Eugenija javno favorizuje Sasekse i veruje se da je bliska sa svojim rođakom Harijem i njegovom suprugom Megan Markl.

 

Princeza i njen suprug Džek Bruksbank trenutno žive u Harijevoj i Meganinoj kraljevskoj rezidenciji Frogmore Kotidž.

 

O sukobu princeze Eugenije i princeze Beatris bruji svet
O sukobu princeze Eugenije i princeze Beatris bruji svet foto: i-Images / Eyevine / Profimedia

 

Njihova bliskost znači da će ona verovatno biti jedan od retkih Harijevih saveznika 6. maja kada se vojvoda vrati sam u London da prisustvuje krunisanju.

 

U međuvremenu, Beatris je navodno stala na stranu svog ujaka kralja Čarlsa III i svog rođaka princa Vilijama.

 

Iako nije član kraljevske porodice, Beatris je i dalje jedan od osam članova kraljevske porodice koji su imenovani za državnog savetnika.

 

Ova titula omogućava Beatris da preuzme formalne odgovornosti kao što je otvaranje britanskog parlamenta ako je kralj Čarls bolestan ili putuje.

 

 

Beatris je takođe bila bliska sa pokojnom kraljicom Elizabetom II, i čak je nosila jednu od Elizabetinih starinskih haljina Norman Hartnel kada se udala za italijanskog plemića Eduarda Alesandra Mapellija Mocija 2020. godine.

 

Beatris (34) je trenutno deveta u redu za britanski tron i potisnula je Eugeniju na jedanaesto mesto nakon što je rodila svoju prvu ćerku Sienu 2021. Velika je verovatnoća da će Eugenija postati jedan od članova kraljevske porodice koji se finansiraju iz kraljveskog budžeta.

 

Princeze su se posvađale zbog princa Harija i Megan Markl
Princeze su se posvađale zbog princa Harija i Megan Marklfoto: Profimedia

 

Trenutno ima 11 članova kraljevske porodice koje plaća kruna, ali će se to verovatno smanjiti na sedam u narednim godinama zbog poodmaklih godina starijih rođaka Elizabete II.

 

Pošto su troje dece Kejt i Vilijama još godinama daleko od toga da postanu zaposleni članovi kraljevske porodice, Čarlsova vladavina je ugrožena osim ako on na spisak ne doda punoletne članove porodice koji bi mogli da završavaju poslove oko vođenja Ujedninjenog Kraljevstva. 

 

 

makonda-tracker