živi u bolu

Govorili su da ima lice anđela i dušu – ĐAVOLA: Čuvena lepotica doživela je tragediju koja ju je zauvek promenila

0

Mnogo je tračeva i priča kružilo o manekenki koja je obeležila devedesete, a ona se sredinom te decenije skrasila i posvetila porodici

foto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia
foto: GERARD JULIEN / AFP / Profimedia

Manekenka Stefani Sejmur ovog leta proslaviće 55. rođendan, a ona se nije mnogo promenila od dana kada se proslavila.


Iako je do tad već imala uspešnu karijeru, Stefani je bila najpoznatija široj publici nakon pojavljivanja u spotu za pesmu November Rain grupe Guns N' Roses.

 

Uz to, ona je bila ispred kamere i u njihovom spotu za hit Don't Cry.

 


Stefani je rođena 1968. godine u San Dijegu, u Kaliforniji, kao srednje dete agenta za prodaju nekretnina i frizerke, a u modeling je ušla nakon što je u lokalnim novinama videla oglas.

 

Već sa 15 godina bila je finalistkinja takmičenja Look Of The Year agencije Elite Model Management, a do kasnih osamdesetih i ranih devedesetih krasila je naslovnice velikog broja poznatih magazina, uključujući Vogue i Sports Illustrated Swimsuit Issue.

 


Šetala je pistama pored Sindi Kraford, Naomi Kembel, Linde Evanđeliste i drugih manekenskih zvezda tog vremena, a fotograf Mario Testino svojevremeno je izjavio da je Stefani Sejmur "u sopstvenoj ligi".

 


Kada je imala samo 14 godina, počela je da se viđa sa Džonom Kazablankasom, rukovodećim agencije Elite Model Management, koji je u to vreme bi u braku sa Dženet Kristijansen.


Godinu dana je potom, od 1989. do 1990, bila u braku s gitaristom Tomijem Endruzom, a potom je usledila njena najpoznatija veza.

 


Tokom saradnje s bendom Guns N' Roses, Stefani se zbližila s frontmenom grupe Akselom Rouzom, a ubrzo su se veriil.

 

Ona je svojom lepotom obeležila čuveni spot za pesmu November Rain, koji je do danas jedan od najpoznatijih u istoriji rokenrola.

 

 

Mediji su pratili svaki njihov korak i pisali o čudnom i zamršenom odnosu koji se stalno kretao od najveće ljubavi do najotrovnijeg prezira, a u sve je bilo uključeno mnogo alkohola, droge, noćnog provoda i nasilja.

 

Ljubav je potrajala samo do 1993, kada su se rastali, a muzičar je potom optužio Stefani da ga je fizički napala i da mu je ukrala nakit vredan više od 100.000 dolara.

 

 

Ona je pak u sudnici tvrdila da je Aksel Rouz nju psihički zlostavljao i izvela je pred sud njegovu bivšu ženu Erin Everli da svedoči u njenu korist. Sve se okončalo nagodbom.


Kratko nakon raskida sa slavnom muzičkom zvezdom, Stefani Sejmur je počela da se viđa sa oženjenim Piterom Brantom, koji je u tom trenutku imao petoro dece. Već u decembru 1993. godine donela je na svet njihovog sina Pitera II, a venčali su se dve godine kasnije u Parizu, nakon što je on ostavio suprugu.

 

 

Potom su 1996. dobili sina Harija, a 2004. ćerku. Ipak, razveli su se 2009. godine, da bi se pomirili već sledeće.


Njihov sin Hari, koji je pošao majčinim stopama i postao maneken, preminuo je 2021, sa samo 24 godine, a Stefani je to vrlo teško podnela.

 

Tada se oglasila i priznala da veruje da njen život više nikad neće biti isti, a više puta je istakla da sada živi u bolu.

 


Nedostaješ mi danas, ali šta je tu novo? Nedostajao si mi i juče, u milion trenutaka. Uzela sam telefon da ti javim nešto, a onda sam shvatila da te nema... Nedostaješ mi danas, nedostajaćeš mi sutra... Ne nazire se kraj ove tuge – napisala je uz fotografiju pokojnog sina Stefani na Instagramu jednom prilikom.

 

 

makonda-tracker