24 godine sreće

Nevinost je izgubila sa 22 godine, od malih nogu je eksploatisana: Put slavne glumice do ČOVEKA NJENOG ŽIVOTA bio je dug

0

Nakon mnogo godina izbegavanja muškaraca, traumatičnih iskustava i jednog propalog braka, Bruk Šilds upoznala je jednog posebnog čoveka

foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia
foto: Felipe Ramales / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Američka glumica Bruk Šilds (57) konačno je predstavila dokumentarni film o svom životu, nazvan "Slatka mala: Bruk Šilds".


Premijera ovog ostvarenja održana je juče u Njujorku, a glavna zvezda događaja bila je, naravno, sama Bruk, koja je na crveni tepih stigla u društvu supruga Krisa Henšija (59) i njihove ćerke Grir (16).


Par ima još sina Rouana (19).

 

Bruk Šilds na premijeri filma 'Slatka mala'
Bruk Šilds na premijeri filma "Slatka mala"foto: MediaPunch / BACKGRID / Backgrid USA / Profimedia

Dok je Kris poneo farmerke , sako i košulju, Bruk je izgledala očaravajuće u neobičnom sakou sa šlepom u kom smo prošle godine videli glumicu Sandru Bulok, kreaciji brenda Carolina Herrera. To je kombinovala sa PVC pantalonama crne boje i pink salonkama, a njena ćerka izgledala je vrlo elegantno u klasičnom crvenom odelu.

Film "Slatka mala: Bruk Šilds" bavi se odrastanjem slavne glumice pred kamerama i činjenicom da je ona seksualizovana od malih nogu, kako kao manekenka, tako i kao glumica. Uz tizeru je Bruk istakla da je ne shvata kako je moguće da je njena majka Teri dopustila da Bruk sa samo 11 godina glumi prostituku u filmu "Slatka mala".

 

Sama Bruk je tokom kariejre branila ovaj film od negativnih komentara i osudu za promovisanje dečije pornografije, a u njemu je morala da se pojavi bez odeće i ljubi se da 29-godišnjim Kitom Keradinom. On je izazvao mnogo kontroverzi, a u Kanadi je odobreno da se emituje tek 1995. godine.


Bruk je karijeru počela kao dete i vrlo brzo je postala najbrutalnije eksploatisana osoba u Holivudu. Dok su njene vršnjakinje bile samo devojčice koje idu u školu i igraju se, ona je postala najmlađi model na naslovnoj strani magazina Vogue sa 14 godina. Iste godine počela je da snima film "Plava laguna" u kojoj se njen lik skida i ima odnose da jedinim preostalim muškarcem nakon brodoloma.


Iako je za problematične scene korišćena dvojnica, Bruk se kasnije prisetila kako su je na snimanju ohrabrivali da sa kolegom Kristoferom Atkinsom uđe u vezu i van kamera.

 

Bruk Šilds u filmu PLava laguna
Bruk Šilds u filmu PLava lagunafoto: IFA Film / United Archives / Profimedia

Usledilo je još golotinje i intimnih scena u filmu "Beskrajna ljubav", a potom se sa samo 15 godina, pojavila se u reklamnoj kampanji za farmerke brenda Calvin Klein, u kojoj je izgovorila:


Želite da znate šta je između mene i mojih "kalvinki"? Ništa.


Bila je u tinejdžerskim godinama kada je postala zaštitno lice kultnog noćnog kluba Studio 54 i kada bez nje nije mogla da prođe luda žurka, a jedan gost čuvenog kluba opisao ju je tada "tako lepom da snažni muškarci zaboravljaju da otresu pepeo cigarete".


I dok su je pred kamerama stalno izlagali dodirima i skidali joj odeću, Bruk je privatno bila samo još jedna devojčica i intimnost je nije privlačila, čak ni u godinama kada su njene vršnjakinje počele da stupaju u odnose.

 

Bruk Šilds je hiperseksualizovana u tinejdžerskim godinama
Bruk Šilds je hiperseksualizovana u tinejdžerskim godinamafoto: Image Capital Pictures / Film Stills / Profimedia

Kada je imala 20 godina, u svojoj knjizi "Bez ikoga" je otkrila da je i dalje nevina, kako bi ohrabrila čitaoce da prate svoje srce i da ih niko ne pritiska da rade nešto što ne žele. Time je postala "najpoznatija devica na svetu", što je dovelo do mnogo "jezivih intervjua sa starijim muškarcima", koji su joj postavljali uznemirujuća pitanja.


Nevinost je izgubila dve godine kasnije, sa svojim dečkom s Univerziteta Prinston i glumcem Dinom Kejnom, a kasnije je priznala da je zažalila što je tolioko čekala.

 

Bilo mi je žao jer je psotojao osećaj radosti i slobode koji sam mogla da osetim u vezi koja je bila tako ljupka, tako lepa, tako slatka – rekla je godinama kasnije glumica.


Nikada o njenom privatnom i ljubavnom životu nije bilo poznato mnogo, na prvom mestu jer se nije ni dešavalo toliko toga. Poznato je da je od 1997. do 1999. godine bila u braku s teniserom Andreom Agasijem, s kojim je bila u vezi od 1993.

 

Bruk šilds provela je veći deo devedesetih sa Andreom Agasijem
Bruk šilds provela je veći deo devedesetih sa Andreom Agasijemfoto: ANDRE PICHETTE / AFP / Profimedia

Ipak, ljubav nije opstala, a Bruk je uskoro upoznala čoveka svog života – Krisa Henšija, poznatog režisera i producenta.


Do danas verujem da sam se zaljubila u Krisa dana kad smo se sreli, još 1999, ali nikad mu to ne bih rekla – napisala je u svojim memoarima "Pala je kiša: Moje putovanje kroz postporođajnu depresiju" 2005. godine.


– Upravo sam dobila američkog buldoga Darlu i odvela je da upozna moje prijatelje u teretani u Vorner brosu. Dok smo bili tamo, pas je odlutao, a Kris ju je doveo nazad. Čekao je neko snimanje serije i obožavao pse. Ćaskali smo i zasmejavao me je – prisetila se Bruk.

 

Bruk Šilds upoznala je Krisa Henšija 1999. godine
Bruk Šilds upoznala je Krisa Henšija 1999. godinefoto: EPA/PAUL BUCK

Tri nedelje kasnije, oni su se ponovo sreli na snimanju jedne emisije i ponovo su se popričali. Uskoro su bili prijatelji, a Bruk je uskoro sebi priznala da postoji nešto mnogo, mnogo jače između njih i uskoro su bili par.


Verili su se već sledeće godine, a venčali 2001. u Kaliforniji. Kako je jednom ispričala, na venčanju je dala zavet da će se uvek smejati šalama svog supruga, čak iako ih je čula mnogo puta ranije.


Dobili su ćerku Rouan 2003, a potom i Grir 2006. godine, a od tada traje njihova bajka.


Porodica je velika podrška Bruk, a oni su joj se našli i kada je nedavno progovorila o činjenici da je silovana početkom svojih dvadesetih godina.


Kako priznaje u svom filmu "Slatka mala: Bruk Šilds", silovana je u hotelskoj sobi od strane neimenovanog muškarca iz filmske industrije.

 

Bruk ŠIlds bila je vodeća zvezda i party devojka još u tinejdžerskim godinama
Bruk ŠIlds bila je vodeća zvezda i party devojka još u tinejdžerskim godinamafoto: Courtesy Everett Collection / Everett / Profimedia

Nakon što je diplomirala na Prinstonu, sastala se s njim kako bi popričali o mogućnosti da Bruk učestvuje u njegovom projektu. Posle večere, anonimni muškarac, za kog glumica kaže da joj je tada bio prijatelj, rekao joj je da može da pozove taksi iz njegove sobe, koju je on potom napustio. Baš kad se opustila, vratio se bez odeće i napao ju je iznenada.


Bio je na meni. Izgledalo je kao da se rvemo – rekla je glumica.


Kako je istakla, posle toga se "zaledila" i prestala da se brani iz straha da će je ubiti.


Bog zna da sam naučila da se odvojim od svog tela. To sam vežbala – istakla je ona sada.

 

Bruk Šilds na jednoj zabavi
Bruk Šilds na jednoj zabavi foto: Adam Scull / Newscom / Profimedia

Posle napada, Bruk kaže da je napustila njegovu hotelsku sobu, sela u taksi i plakala sve vreme.


Godinama je odbijala da prihvati šta joj se dogodilo.


Tokom večere sam pila vino, otišla sam u njegovu sobu. Toliko sam poverenja imala... – kaže Bruks.


Danas, kada ima snage i hrabrosti da priča o svim svojim traumama, Bruk je žena puna samopouzdanja i iskustva, a uz nju su uvek njeni najmiliji.

 

1 / 5 Foto: ZUMAPRESS.com / MEGA / The Mega Agency / Profimedia

 

 

makonda-tracker